Η Credit Agricole ξεπερνά τον στόχο των κερδών έναν χρόνο νωρίτερα

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022 11:52
UPD:11:52
REUTERS/Denis Balibouse

Ο τραπεζικός όμιλος Crédit Agricole σχεδόν διπλασίασε τα καθαρά του κέρδη πέρυσι, σύμφωνα με τα αποτελέσματά του που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη, λόγω της καλής απόδοσης της δραστηριότητάς του και της πτώσης του κόστους κινδύνου. Αυτά τα «πολύ καλά αποτελέσματα», σύμφωνα με τον Φιλίπ Μπρασάκ , διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, επιτρέπουν στην εταιρεία να επιτύχει τους στόχους της για το τέλος του 2022 έναν χρόνο νωρίτερα.

Όπως και άλλα γαλλικά ιδρύματα, η τράπεζα έχει εκμεταλλευτεί πλήρως την οικονομική ανάκαμψη που ξεκίνησε από τα τέλη του 2020. Οι περιφερειακές τράπεζες έχουν επίσης περισσότερους από 1,22 εκατομμύρια νέους πελάτες στη Γαλλία, στους οποίους προστίθενται 335.000 νέοι πελάτες στο LCL, το δίκτυο λιανικής της Crédit Agricole στη Γαλλία.

Η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης είχε ως αποτέλεσμα την απότομη πτώση του κόστους κινδύνου, δηλαδή των προβλέψεων που έγιναν για την αντιμετώπιση πιθανών αθετήσεων αποπληρωμής από τους δανειολήπτες της.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν το 2021 στο ποσό των 9,1 δισ. ευρώ, ρεκόρ. Μόνο το τέταρτο τρίμηνο, η τράπεζα το πολλαπλασίασε κατά πάνω από τέσσερα για να φτάσει τα 2,35 δισ. ευρώ, περισσότερα από την ανταγωνιστική της BNP Paribas. Τα καθαρά τραπεζικά έσοδα (NBI), το ισοδύναμο του κύκλου εργασιών του κλάδου, ήταν 36,82 δισεκατομμύρια ευρώ πέρυσι, αυξημένα κατά 9,6% σε σύγκριση με το 2020. «Αυτά τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά και αποτελούν τελικά τη μετάφραση των εμπορικών μας αποτελεσμάτων», δήλωσε ο Ντομινίκ Λεφέμπρ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Le Figaro



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα