Τα εταιρικά κέρδη «οδηγούν» ανοδικά τη Wall Street

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022 17:10
UPD:17:14
REUTERS/ERIC THAYER

Οι αμερικανικές μετοχές σημειώνουν άνοδο κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Wall Street και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων υποχώρησαν την Τετάρτη μετά από μια πρόσφατη άνοδο, μειώνοντας πιθανώς κάποια πίεση στις μετοχές της τεχνολογίας.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,9% λίγο μετά το άνοιγμα. Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε την Τρίτη καθώς οι επενδυτές αγόρασαν μετοχές εταιρειών σε όλους τους κλάδους. Ο Dow Jones Industrial Average ανέβηκε κατά 243 μονάδες, ή 0,6%, και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,0%.

Οι μετοχές της μητρικής Meta Platforms του Facebook σημείωσαν άνοδο 1,6% και η μητρική Google Alphabet κατέγραψε κέρδη 1,1% στις πρωινές συναλλαγές. Οι εταιρείες τεχνολογίας τείνουν να επωφελούνται από τις χαμηλές αποδόσεις των ομολόγων, καθώς ορισμένοι επενδυτές θα πληρώσουν περισσότερα για μετοχές που αναμένουν να αποφέρουν μεγάλα κέρδη στο μέλλον. Αυτό αντιστρέφεται όταν οι αποδόσεις αυξάνονται. Οι e-commerce εταιρείες Etsy και Shopify να κερδίζουν πάνω από 2%.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς του Δημοσίου υποχώρησε στο 1,930% την Τετάρτη από 1,954% την Τρίτη, το υψηλότερο επίπεδο κλεισίματος από τον Ιούλιο του 2019. Οι αποδόσεις κινούνται αντίστροφα από τις τιμές και αυξάνονται εν μέσω προσδοκιών για αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve. Αύριο Πέμπτη ανακοινώνονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα