Με νέο πλοίο ενισχύεται η Golden Star Ferries

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022 15:18
UPD:15:19
marinetraffic.com

Του Γιώργου Γεωργίου
[email protected]

Με την αγορά ενός συμβατικού επιβατηγού RoRo πλοίου συνδέεται τις τελευταίες ώρες η Golden Star Ferries των αδελφών Στεφάνου.

Ειδικότερα, ναυλομεσιτικές πηγές λένε στη «Ν» ότι η ακτοπλοϊκή εταιρεία βρίσκεται πιθανότατα πίσω από την απόκτηση του Silver Queen, το οποίο ναυπηγήθηκε το 1998 στην Ιαπωνία και διαθέτει χωρητικότητα 7.005 gt (gross tonnage), με ένα τίμημα πλησίον των 7,5 εκατ. δολαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι η Golden Star Ferries πούλησε πέρυσι στην Seajets του Μάριου Ηλιόπουλου τέσσερα πλοία. Πηγές της εταιρείας διαβεβαίωναν τότε ότι η πώληση δε σήμαινε ότι τα αδέλφια Στεφάνου έχουν την πρόθεση να απεμπλακούν σταδιακά από τον ακτοπλοϊκό κλάδο. Πρόκειται για μία φήμη που κυκλοφόρησε στον Πειραιά, δεδομένης και της δραστηριότητας των κυρίων Στεφάνου στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Μάλιστα, πριν από λίγους μήνες, αρμόδιες πηγές είχαν προβλέψει ότι η εταιρεία θα κινηθεί για μία αγορά, προκειμένου να πλαισιώσει το συμβατικό πλοίο που ταξιδεύει προς Άνδρο, Τήνο και Μύκονο, λόγω των απαιτήσεων της γραμμής και του αυξημένου ανταγωνισμού. Στο στόλο της εταιρείας εντοπίζονται σήμερα ένα συμβατικό και ένα ταχύπλοο, τα οποία ταξιδεύουν από το λιμάνι της Ραφήνας για τις Κυκλάδες. 

«Το επόμενο βήμα της εταιρείας θα είναι νοικοκυρεμένο, δε θα επιδιώξουν μία ραγδαία επέκταση» επισημαίνουν στη «Ν» αρμόδιες πηγές, ξεκαθαρίζοντας πως ο στόλος δε θα φτάσει τα επίπεδα των 5-6 πλοίων των προηγούμενων χρόνων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα