Ινδία: Γιατί τρεντάρουν Domino’s και Pizza Hut

Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2022 11:18
UPD:11:21
REUTERS/DANISH ISMAIL

Τα «σκάγια» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με εκκλήσεις για μποϊκοτάζ, δέχονται αρκετές μεγάλες πολυεθνικές εταιρείας στην Ινδία καθώς κάποιες από τις θυγατρικές τους στο Πακιστάν δήλώσαν υποστήριξη στον κόσμο που βρίσκεται στην αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ. Ανάμεσα στις πολυεθνικές που έχουν μπει στο «στόχαστρο» είναι η Pizza Hut, η Domino's Pizza και η KFC.

Στοχοποιήθηκαν επίσης η Hyundai Motor της Νότιας Κορέας και η Atlas Honda, καθώς λογαριασμοί που συνδέονται με τις επωνυμίες δημοσίευσαν αναρτήσεις στο Twitter για την Ημέρα Αλληλεγγύης στο Κασμίρ το Σαββατοκύριακο. Πρόκειται για μια αργία που τηρήθηκε στο Πακιστάν για να δείξει υποστήριξη στους ανθρώπους της περιοχής που βρίσκεται υπό ινδική διοίκηση. 

Το Κασμίρ είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα τόσο για την Ινδία όσο για το Πακιστάν. Διεκδικείται από τις δύο χώρες από το 1947, ενώ χωρίζεται από την λεγόμενη Γραμμή Ελέγχου, μολονότι αυτή δεν αποτελεί αναγνωρισμένα σύνορα.  

Η KFC India ζήτησε συγγνώμη για την ανάρτηση τη Δευτέρα. Η Hyundai India είπε ότι έλαβε μέτρα για να αφαιρέσει τις αναρτήσεις που έγιναν από «ανεξάρτητο διανομέα» στο Πακιστάν.

Πολλά από τα tweets δεν ήταν διαθέσιμα μέχρι την Τρίτη, παρόλο που οι χρήστες του Twitter συνέχισαν να δημοσιεύουν στιγμιότυπα οθόνης, διατηρώντας το θέμα ως το κύριο trend στην Ινδία για δύο ημέρες αυτήν την εβδομάδα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα