ACEA: Γιατί οι πωλήσεις αυτοκινήτων θα μείνουν 20% χαμηλότερα από τα προ κρίσης επίπεδα

Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2022 10:31
UPD:10:44
EPA/JEFF KOWALSKY

Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων δεν θα ανακάμψουν στα προ πανδημίας επίπεδα το 2022, καθώς οι ελλείψεις chip ημιαγωγών συνεχίζουν να αυξάνουν την παραγωγή κατά το πρώτο εξάμηνο, δήλωσε η μεγαλύτερη ένωση αυτοκινήτων της ηπείρου.

Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση πιθανότατα θα αυξηθούν κατά 7,9% σε 10,5 εκατομμύρια μονάδες, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη. Αν και αυτό θα τερμάτιζε δύο χρόνια πτώσης, θα εξακολουθούσε να αφήνει τις πωλήσεις σχεδόν 20% κάτω από το υψηλότερο επίπεδο πριν από την κρίση, ανέφερε η ACEA.

Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων βρέθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο πέρυσι από τότε που ξεκίνησαν τα ρεκόρ στις αρχές της δεκαετίας του 1990, κυρίως λόγω των διακοπών παραγωγής που σχετίζονται με τσιπ στα εργοστάσια. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναμένουν ότι θα δυσκολευτούν να προμηθευτούν τα εξαρτήματα μέχρι να ξεκινήσουν οι προσπάθειες για αύξηση της παραγωγής κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Η ACEA εξέδωσε μόνο προβλέψεις για τις πωλήσεις στην ΕΕ που δεν περιλαμβάνουν στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα