Κίνα: Σε επίπεδα - ρεκόρ οι εξαγωγές αυτοκινήτων το 2006

Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2007 12:53

Υπερδιπλασιάστηκαν πέρυσι, σε σχέση με το 2005, οι εξαγωγές αυτοκινήτων που κατασκευάζονται στην Κίνα ανερχόμενες σε επίπεδα – ρεκόρ, όπως μεταδίδει από το Πεκίνο το Reuters επικαλούμενο σχετικό τηλεγράφημα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της χώρας Xinhua.

Όπως δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εμπορίου στο Xinhua, το σύνολο των εξαγωγών ανήλθε τη χρονιά που πέρασε στις 340.000 αυτοκίνητα. Η Κίνα διαθέτει πλέον τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων ανά τον κόσμο, η οποία θεωρείται παγκοσμίως ως μία από τις ταχύτερα εξελισσόμενες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα επίσημα κρατικά στοιχεία που επικαλείται το Xinhua, μέσα στην επόμενη δεκαετία, η Λαϊκή Δημοκρατία ευελπιστεί ότι η αξία των εξαγωγών της σε αυτοκίνητα και ανταλλακτικά θα ξεπεράσει τα 120 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εάν τελικά επιτευχθεί ο στόχος αυτός, τότε οι κινεζικές εξαγωγές θα αντιπροσωπεύουν το 10% του συνόλου των εμπορικών συναλλαγών της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου. Το 2005, η αξία των εξαγωγών αυτοκινήτων και ανταλλακτικών από τη Λαϊκή Δημοκρατία είχε ανέλθει στα 10,9 δισεκ. δολάρια κι ήταν αυξημένη κατά 34% σε σχέση με το 2004.

AΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα