Με απώλειες 3,68% αυτή την ώρα ο Nasdaq

Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2001 22:11
UPD:22:14

Σημαντικές απώλειες εξακολουθεί να καταγράφει ο Nasdaq μετά τα σημερινά αρνητικά νέα σχετικά με δύο κορυφαίες εταιρείες από το χώρο της Νέας Οικονομίας: της Dell Computers και της Lucent Technologies.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της "Wall Street Journal", η διοίκηση της Dell Computers προτίθεται, για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας, να προβεί στην απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων λόγω της μείωσης που παρουσιάζει παγκοσμίως η ζήτηση για ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Από την άλλη μεριά, σήμερα έγινε γνωστό ότι η αμερικανική εταιρεία Lucent Technologies, η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, βρίσκεται στο στόχαστρο της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς (SEC) καθώς υπάρχουν υποψίες για ατασθαλίες στη σύνταξη του ισολογισμού της περυσινής χρήσης.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης της Νέας Οικονομίας σημειώνει σημαντική πτώση κατά 94,26 μονάδες (3,68%) και έχει υποχωρήσει στις 2.467,8 μονάδες. Πτωτικά κινείται και ο Dow Jones, ο οποίος έχει διαμορφωθεί στις 10.778,69 μονάδες μειωμένος κατά 101,86 μονάδες (0,94%) σε σχέση με τη χθεσινή τιμή κλεισίματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα