Ρότα προς το μέλλον χαράζει το ναυτιλιακό τμήμα του ΠΑ.ΠΕΙ

Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 10:56
UPD:10:57
unipi.gr

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
[email protected]

Κάτι πολύ ελπιδοφόρο αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια στο ναυτιλιακό τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιά. Και δεν συζητάμε μόνο για το επίπεδο των σπουδών, αλλά και για αυτό που λέγεται, η επόμενη μέρα. Την επαγγελματική εξέλιξη των φοιτητών, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Χθες το βράδυ σε ένα από τα πιο όμορφα «στέκια» του μεγάλου λιμανιού της χώρας, στην περιοχή του Άγιου Σπυρίδωνα, το αγγλόφωνο τμήμα του  M.Sc in Shipping Management με επικεφαλής του Άγγελο Παντουβάκη καθηγητή και κοσμήτορα του ναυτιλιακού τμήματος του Πανεπιστημίου, πραγματοποίησε την εκδήλωσή του για την κοπή της πίτας για τη νέα σεζόν.

Η πρώτη ευχάριστη «έκπληξη», ήταν η παρουσία, εκτός των καθηγητών φυσικά, και στελεχών της ευρύτερης ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, η οποία έχουν αναλάβει τον ρόλο του μέντορα για τη νέα γενιά στελεχών της ναυτιλιακής βιομηχανίας.  Ανθρώπων που είναι κοντά, όλο αυτό το διάστημα στους φοιτητές προετοιμάζοντάς τους για την επαγγελματική τους πορεία.

Η δεύτερη «έκπληξη» όπως ανακοίνωσε χθες ο κ. Παντουβάκης, θα ακολουθήσει τον προσεχή Μάιο, εφόσον οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν. Αφορά ένα μεγάλο εκπαιδευτικό ταξίδι, στο Λονδίνο αρχικά και στη συνέχεια στις ΗΠΑ. Στο Λονδίνο οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, αλλά και τα γραφεία του Baltic Exchange. Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού η ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά θα επισκεφτεί το λιμάνι του New Jersey, το οποίο αποτελεί και ναυτιλιακό κέντρο, συνδυαστικά με το λιμάνι της Νέας Υόρκης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα