Κλίμα αισιοδοξίας στην ετήσια εκδήλωση του ΕΒΕΑ

Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2007 10:04

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, και της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, πραγματοποιήθηκε, χθες, η ετήσια εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών προς τιμήν των παραγωγικών τάξεων της χώρας και με την ευκαιρία του νέου έτους. Από τις δηλώσεις των ηγετών της χώρας προκύπτει αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας, παρά τις επιφυλάξεις που διατύπωσε μερίδα των πολιτικών ηγετών.

«Το 2006, σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον, καταφέραμε να μειώσουμε σημαντικά τα ελλείμματα, να διατηρήσουμε έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ε.Ε., να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητά μας, να μειώσουμε την ανεργία, να αυξήσουμε τις εξαγωγές μας, καταφέραμε να ξαναφέρουμε στην Ελλάδα ξένες επενδύσεις. Ισχυροποιήσαμε, δηλαδή, όλες και όλοι μαζί, τις βάσεις πάνω στις οποίες στηρίζονται οι προσδοκίες μας για ένα καλύτερο αύριο για όλους», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, προσερχόμενος στη δεξίωση του ΕΒΕΑ για το νέο έτος.

«Το 2007 αξιώνει υπευθυνότητα, αξιώνει σύνεση, για να διασφαλίσουμε και να διευρύνουμε τις κατακτήσεις μας. Απαιτεί βεβαίως και αποφασιστικότητα, για να συνεχίσουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, που, αποδεδειγμένα, φέρνουν θετικά αποτελέσματα για όλους. Το 2007 θα είναι μια καλή χρονιά, εφόσον όλοι -πολιτεία, επιχειρηματικός κόσμος, εργαζόμενοι- συνεχίσουμε να προτάσσουμε αυτά που μας ενώνουν: Το συλλογικό συμφέρον, το καλό του τόπου. Την Ελλάδα της πραγματικής σύγκλισης, που χτίζει ταυτόχρονα ισχυρή οικονομία και μια πιο δίκαιη κοινωνία», πρόσθεσε.

Γιώργος Αλογοσκούφης

Θα είναι μια καλή χρονιά για όλους το 2007, τόσο για τον επιχειρηματικό κόσμο όσο και για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Η οικονομία πάει καλά, οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν και η προσπάθεια θα συνεχισθεί.

Νίκος Γκαργκάνας, διοικητής ΤτΕ

Ευνοϊκές είναι οι προοπτικές για το 2007 για την ελληνική οικονομία, καθώς θα έχουμε νέα αύξηση του ΑΕΠ και δημοσιονομική εξυγίανση. Χρειάζεται προώθηση των μεταρρυθμίσεων και σταθεροποίηση των τιμών στην αγορά, ενώ ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί γύρω στο 2% στο τρέχον έτος.

Ο κ. Μίχαλος

Η αγορά θέλει, η κοινωνία απαιτεί, σημείωσε στην δήλωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κ. Μίχαλος, για να προσθέσει: «Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν πράξη, χωρίς καθυστερήσεις και εκπτώσεις, ιδιαίτερα σε τρεις κρίσιμους τομείς. Αποκρατικοποιήσεις, δημόσια διοίκηση, παιδεία. Αν η Ελλάδα τολμήσει, τότε η χώρα μπορεί να ελπίζει σε πολύ καλύτερες ημέρες. Καλύτερες μέρες και για την αγορά και για την κοινωνία».

Κατά την άποψη που εξέφρασε ο κ. Μίχαλος, η επιχειρηματική δραστηριότητα του κράτους, η κακή ποιότητα της δημόσιας διοίκησης, καθώς και της δημόσιας παιδείας, αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή. Αν θέλουμε η Ελλάδα να συνδεθεί με τη νέα εποχή, να ανέβει ψηλότερα, γρηγορότερα και ασφαλέστερα, μία είναι η επιλογή. Μεταρρυθμίσεις σήμερα και όχι αύριο. Μεταρρυθμίσεις με συναίνεση και διάλογο αλλά, αν αυτό δεν είναι εφικτό, μεταρρυθμίσεις με τη δεδομένη στήριξη της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα