Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2007 10:15
UPD:10:18

Proton Χρηματιστηριακή: «Οι εταιρείες που θα εμπλακούν στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του 2007 θα βρεθούν στο επίκεντρο, ενώ η ευρύτερη αγορά ίσως ακολουθήσει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια χαμηλότερα».

Praxis Securities: «Σταθεροποιητικά αναμένεται να κινηθεί η εγχώρια αγορά κατά την σημερινή συνεδρίαση, ενώ ο βαθμός συσχέτισης με τις κυριότερες κεφαλαιαγορές αναμένεται να διατηρηθεί».

Euroxx: «Για τη σημερινή συνεδρίαση εκτιμάται ότι η χρονοσειρά τιμών του ΧΑ θα κινηθεί σταθεροποιητικά με αυξημένες πιθανότητες για μια ήπια διόρθωση».

Fortius Finance: «Tάσεις αποστασιοποίησης από την πορεία των ξένων δεικτών παρουσιάζει ο ΓΔ, οι οποίες όμως θα επαληθευτούν ή μη στις επόμενες συνεδριάσεις όπου και η βραχυπρόθεσμη τάση των ξένων δεικτών θα είναι ενδεχομένως πιο ξεκάθαρη.

Με τον τραπεζικό κλάδο να πρωταγωνιστεί στις πρώτες δύο συνεδριάσεις του έτους αναμφισβήτητα το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να παραμείνει στραμμένο σε αυτόν, λόγω και των εξελίξεων (είσοδος των νέων μετοχών της Marfin Popular Bank στο ΧΑ αύριο και έναρξη της περιόδου της Δημόσιας Προσφοράς της Εθνικής Τράπεζας για τους μετόχους της μειοψηφίας της Τουρκικής FinansBank τη Δευτέρα και βέβαια εν αναμονή των εξελίξεων σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας ή μη μεταξύ Τράπεζας Κύπρου και Τράπεζας Πειραιώς).

Ως πιθανότερο σενάριο για σήμερα προκρίνουμε την απορρόφηση της προσφοράς γύρω από τρέχοντα επίπεδα και την προσπάθεια κίνησης του ΓΔ σε υψηλότερα επίπεδα. Ζητούμενο από τεχνικής απόψεως η παραμονή του ΓΔ πάνω από τις 4.450 μονάδες, με την επόμενη ουσιαστική αντίσταση να οριοθετείται στις 4.646 μονάδες».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα