ΟΛΠ: Εξώδικη διαμαρτυρία προς τη ΖΙΜ Integrated Shipping Services

Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2007 12:39

Εξώδικη δήλωση-απάντηση και διαμαρτυρία, με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος, απέστειλε η Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) Α.Ε. σε απάντηση της κοινοποιηθείσας εξώδικης δήλωσης, στις 22.12.06, της εταιρείας ΖΙΜ Integrated Shipping Services Ltd.

Στην εξώδικη δήλωσή της, η ΟΛΠ αναφέρει τα εξής:

«1. Οι αναφερόμενες ακυρωθείσες αφίξεις πλοίων αφορούν αποκλειστικά απόφαση της εταιρείας σας να παρακάμψει το λιμάνι του Πειραιά. Ο ΟΛΠ ΑΕ δεν θα μπορούσε να φέρει ουδεμία ευθύνη για μεταβολές δρομολογίων οι οποίες αποφασίζονται από την εταιρεία σας.

2. Υποχρέωση του ΟΛΠ ΑΕ, βάσει του κανονισμού λειτουργίας, είναι να παρέχει λιμενικές υπηρεσίες στους χρήστες του λιμανιού σύμφωνα με τις εκάστοτε δυνατότητές του, χωρίς περιορισμό εύλογου χρόνου ή ελαχίστων κινήσεων στην εκτέλεση των σχετικών εργασιών.

3. Ο ισχυρισμός για δήθεν παράβαση των όρων της μεταξύ των εταιρειών μας συμφωνίας, είναι εντελώς αβάσιμος δεδομένου ότι, όπως καλώς γνωρίζετε, ουδεμία σύμβαση υφίσταται ενώ η εξυπηρέτηση των πλοίων & φορτίων της εταιρείας σας διέπεται από τα ισχύοντα και για τους λοιπούς χρήστες του λιμανιού.

4. Η δημοσιοποίηση της εξωδίκου δηλώσεώς σας προκαλεί ηθική βλάβη στον Οργανισμό, ως εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, δημιουργώντας, όλως αβάσιμα, ανησυχία στο επενδυτικό κοινό».

Στην εξώδικη δήλωση επισημαίνεται επίσης ότι «η εν λόγω ενέργεια της εταιρείας, σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με τα συναλλακτικά ήθη, αντιθέτως αποτελεί μη προσήκουσα συμπεριφορά προς τον ΟΛΠ ΑΕ, η Διοίκηση του οποίου επανειλημμένα έχει διευκολύνει την εταιρεία σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης με πρόσφατο παράδειγμα την εξυπηρέτηση του πρόσθετου φορτίου, το οποίο λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή τον παρελθόντα Ιούλιο & Αύγουστο, δεν ήταν δυνατό να εξυπηρετηθεί από τα λιμάνια προορισμού του στο Ισραήλ».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα