Ευοίωνες οι προοπτικές του τραπεζικού συστήματος σε Ρουμανία και Βουλγαρία

Μελέτη της Alpha Bank με αφορμή την ένταξη των δύο χωρών στην Ε.Ε.
Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2007 14:14

Ευοίωνες είναι οι προοπτικές ανάπτυξης του τραπεζικού συστήματος στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, επισημαίνεται σε μελέτη της Alpha Bank με αφορμή την ένταξη των δύο χωρών στην ΕΕ.

Όπως αναφέρεται στο οικονομικό δελτίο της τράπεζας, η ανάπτυξη του τραπεζικού συστήματος στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία υπήρξε ταχύτατη τα τελευταία πέντε-δέκα έτη και αναμένεται να συνεχισθεί με την ένταξη των δύο χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την 1η Ιανουαρίου 2007.

Στην πορεία αυτή, οι ελληνικές και οι άλλες τράπεζες που επεκτείνονται δυναμικά στις οικονομίες αυτές, αντιμετωπίζουν μία σειρά από προκλήσεις, όσον αφορά την επίτευξη ικανοποιητικών συνδυασμών κινδύνου-αποδόσεως στις επενδύσεις τους στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από της ελληνικές τράπεζες και από τις μεγάλες τράπεζες άλλων ευρωπαϊκών χωρών για τις αγορές της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας και των άλλων χωρών της ΝΑ Ευρώπης, ενισχύει τον ανταγωνισμό στις χώρες αυτές και αυξάνει τις αποτιμήσεις των υπό εξαγορά εγχώριων τραπεζών, ανεβάζοντας το κόστος διεισδύσεως σε υψηλότερα επίπεδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα