Χ.Α.: Ανοδος 1% με αιχμή τις τηλεπικοινωνίες

Πάνω από τις 4.500 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2007 17:41
UPD:17:45

ΠΑΡΑ τη διόρθωση των διεθνών αγορών, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε αξιόλογα κέρδη στη σημερινή συνεδρίαση ξεπερνώντας το φράγμα των 4.500 μονάδων.

Μεγάλη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ, της Cosmote, οι οποίες έκλεισαν με κέρδη πάνω από 3% η κάθε μία.

«Υπήρξαν μαζικές τοποθετήσεις στον ΟΤΕ, καθώς η κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει η περαιτέρω αποκρατικοποίηση του οργανισμού ούτως ή άλλως, είτε με την εξεύρευση στρατηγικού επενδυτή είτε με την διάθεση ποσοστού», δήλωσε στο Reuters ο κ. Μάνος Μαυρογένης, αναλυτής στη Λαϊκή ¶τταλος Χρηματιστηριακή.

«Και το 2007 προοιωνίζεται μια καλή χρηματιστηριακή χρονιά, καθώς τα θεμελιώδη των εταιριών παραμένουν ισχυρά, ενώ συνεχίζονται οι αποκρατικοποιήσεις και η επέκταση των ελληνικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη Βαλκανική», πρόσθεσε.

Πιο αναλυτικά, ο γενικός δείκτης τερμάτισε στις 4.536,69 μονάδες, στο υψηλότερο σημείο της ημέρας, σημειώνοντας σημαντική άνοδο κατά 1%.

Ωστόσο, η πλειονότητα των μετοχών κατέγραψε απώλειες. Αναλυτικά, 112 τίτλοι ενισχύθηκαν, 140 υποχώρησαν και 55 παρέμειναν σταθερές.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 350,4 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 49,4 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα