Δύο ακόμα παραγγελίες για eco containerships από την Euroseas

Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2022 16:27
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
[email protected]

Στην ναυπήγηση δύο ακόμα  ¨πράσινων» containerships προχωράει η Euroseas, συμφερόντων του κ. Αριστείδη Πίττα.

Η εταιρεία συμφώνησε με την με τα ναυπηγεία Hyundai Mipo Dockyard, της Ν. Κορέας για την κατασκευή  δύο eco πλοίων μεταφορικής δυνατότητας 2.800 teu το καθένα, τα οποία θα παραδοθούν στο τέλος του 2023 και στις αρχές του 2024 αντίστοιχα.

Η συνολική επένδυση για τα δύο πλοία φτάνει τα 85 εκατ. δολάρια και θα χρηματοδοτηθεί τόσο από δανεισμό όσο και από ίδια κεφάλαια. Τα πλοία είναι «αδελφά» της προηγούμενης παραγγελίας της Euroseas τον περασμένο Ιούλιο.

 «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την παραγγελία δύο επιπλέον πλοίων οικολογικής σχεδίασης 2.800 teu σε μια από τις κορυφαίες ναυπηγικές εταιρείες στον κόσμο», σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και προσέθεσε:

  «Οι τρέχουσες συμβάσεις, μαζί με μια παραγγελία που δώσαμε τον Ιούνιο του 2021 για ένα ζευγάρι παρόμοιων πλοίων, θα μας επιτρέψει να χτίσουμε μια ισχυρή παρουσία στον τομέα των μεγάλων feeder πλοίων κατασκευασμένων με οικολογικό σχεδιασμό που αποφέρει και οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου».

«Αυτή η παραγγελία υπογραμμίζει επίσης το σχέδιο μας για ανανέωση του στόλου μας, ενώ τηρούμε τη δέσμευσή μας για περιβαλλοντικά βιώσιμες λειτουργίες», υπγράμμισε ο κ. Πίττας

Σημειώνεται ότι η εταιρεία εκτιμά ότι  η υψηλή κερδοφορία στα containerships θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια και για το λόγο αυτό το ναυπηγικό της πρόγραμμα αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τις προοπτικές της εταιρείας μας προς όφελος της των μετόχων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα