Διαχωρισμός του πραγματικά άνεργου από τον άεργο

Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2007 18:12

«Κορυφαία προτεραιότητα για τη κυβέρνηση είναι η μείωση της ανεργίας και η αύξηση της απασχόλησης. Ο στόχος για περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας επιτυγχάνεται. Η ανεργία υποχωρεί...

Καλούμε την κ. Δαμανάκη αντί να στηρίζεται στη μελλοντολογία, να επισκεφθεί τις Δημόσιες Υπηρεσίες Απασχόλησης, τον ΟΑΕΔ, τα ΚΠΑ και την ΠΑΕΠ για να διαπιστώσει ότι καταβάλλεται συστηματική προσπάθεια για την τόνωση της απασχόλησης.

Οι ισχυρισμοί της κ. Δαμανάκη περί δήθεν αφαίρεσης του επιδόματος ανεργίας από τους δικαιούχους υποδηλώνουν ελλιπή ενημέρωση αν όχι και άγνοια, καθώς η Κυβέρνηση όχι μόνο επιδοτεί τους ανέργους και μάλιστα αυξάνοντας το ποσό του επιδόματος ανεργίας στο 55% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, αλλά δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας διαχωρίζοντας τον πραγματικά άνεργο από τον άεργο», σχολίασε ο Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Γεράσιμος Γιακουμάτος δήλώσεις της υπεύθυνης Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Η κα Δαμανάκη ανταπάντησε ότι «το σημερινό πρόβλημα, που αποσιωπά ο κ. Γιακουμάτος στις μακροσκελείς του δηλώσεις, είναι η πρόθεση της κυβέρνησης να αφαιρεί το επίδομα ανεργίας από όσους δεν αποδέχονται δύο προτάσεις για δουλειά σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας τους. Θα προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο ίδιος, (ΝΕΤ 02/1/2007) εφαρμόζοντας διατάξεις που μένουν ανενεργές επί είκοσι χρόνια; Ολα τα άλλα τι νόημα έχουν;».

Σημειώνεται ότι σε ενεργοποίηση διάταξης του '85 για τους ανέργους προχωράει η κυβέρνηση. Βάσει αυτής, αν ένας άνεργος αρνηθεί δύο φορές προτεινόμενη θέση από τον ΟΑΕΔ στο τομέα του και σε απόσταση τριάντα χιλιομέτρων από την κατοικία του, τότε χάνει το επίδομα ανεργίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα