«Safe Bulkers»: Πράσινο φως από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το εταιρικό της ομόλογο

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 19:02
UPD:19:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού της δελτίου της εταιρίας με την επωνυμία «Safe Bulkers Participations PLC» για τη δημόσια προσφορά και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της ρυθμιζόμενης αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών έως 100.000 άυλων, κοινών, ανώνυμων ομολογιών της, με την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου και την εγγύηση της «Safe Bulkers INC.», που είναι εισηγμένη στο Αμερικανικό Χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα κεφάλαια που θέλει να αντλήσει η εταιρεία φτάνουν τα 100 εκατ. δολάρια.

Πριν από λίγες ημέρες η εταιρία ανακοίνωσε την αγορά του capsize “Maria” που είναι ναυπήγησης 2014 στην Ιαπωνία, έναντι ποσού 33,8 εκατ. δολαρίων, φτάνοντας τα 40 πλοία.

Η εταιρεία, που είναι εισηγμένη στο Αμερικανικό Χρηματιστήριο, έχει πουλήσει, όταν η αγορά ήταν στα υψηλότερα επίπεδα της, επτά πλοία κατά τη διάρκεια του 2021  ενώ την ίδια στιγμή έχει αγοράσει πέντε, που είναι περίπου κατά μία δεκαετία πιο νέα από όσα πουλήθηκαν.

Παράλληλα επέκτεινε το ναυπηγικό της πρόγραμμα στα εννέα bulk carriers, τα οποία κατασκευάζονται σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Ειδικότερα, είναι συμβατά με τις προδιαγραφές που προβλέπει το GHG-EEDI Phase 3 του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού για λιγότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 30% σε σχέση με το 2008, καθώς και τις προϋποθέσεις NOx-Tier III για λιγότερες εκπομπές οξειδίων του αζώτου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα