Στο στόχαστρο της ΔΕΗ μονάδα στη FYROM

Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2007 15:16

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ επενδυτική κίνηση εκτός συνόρων θα επιχειρήσει η ΔΕΗ. Στο στόχαστρό της τίθεται αυτή τη φορά η μονάδα του Νεγκοτίνο στη FYROM, την οποία θα διεκδικήσει μέσω της Sencap.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα το υπουργείο Οικονομίας της FYROM σχεδιάζει να απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εξαγορά του 100% των μετοχών του εν λόγω εργοστασίου, που διαθέτει ισχύ 320 ΜW, καίει μαζούτ και σύμφωνα με την προκήρυξη, η εταιρεία που θα προβεί στην εξαγορά του θα προχωρήσει στην εγκατάσταση και νέας μονάδας με ανάλογη ισχύ με φυσικό αέριο ή κάρβουνο.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ πέρυσι το καλοκαίρι είχε νοικιάσει το σταθμό του Νεγκοτίνο για την κάλυψη των αναγκών ηλεκτρισμού στην Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σε πρώτη τουλάχιστον φάση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να συνάψει συμμαχία με τρίτο επενδυτή. Θα πρέπει να σημειωθεί, τέλος, ότι για τον σταθμό του Νεγκοτίνο είχε προηγηθεί διαγωνισμός τον οποίο κέρδισε η αυστριακή EBN, που όμως στη συνέχεια ακύρωσε η νέα κυβέρνηση.

Τη μονάδα αναμένεται να διεκδικήσουν, τόσο η ΕΒΝ όσο και η επίσης αυστριακή Verbund, η ρωσική ΡΑΟ WES και μια ακόμη τσεχική εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα