Απάντηση Γ. Παπαθανασίου στον ΣΕΛΠΕ

Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2007 12:33
UPD:13:21

«Δεν αποτελεί κυβερνητική επιλογή η σιωπηρή κατάργηση του νόμου περί προσφορών και εκπτώσεων. Οι νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται. Ήδη έχουν δοθεί εντολές στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους να εφαρμόζεται αυστηρά και εφαρμόζεται η κείμενη νομοθεσία, χωρίς εκπτώσεις και εξαιρέσεις».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Παπαθανασίου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) με την οποία ζητείται η αλλαγή του νόμου ρύθμισης των εκπτώσεων και προσφορών ή την σιωπηρή κατάργηση του μέχρι την τροποποίησή του.

«Ο νόμος για το Εμπόριο του Αύριο, καθώς και η συνολική πολιτική της κυβέρνησης, έχουν βελτιώσει σημαντικά το επιχειρηματικό κλίμα στη χώρα μας. Απόδειξη αποτελεί, ότι το 2006 άνοιξαν 3 νέες επιχειρήσεις για κάθε μία που έκλεισε, τα “φέσια” στην αγορά μειώθηκαν κατά 13% το Νοέμβριο του 2006 έναντι του Νοεμβρίου του 2005 και ο τζίρος των λιανικών πωλήσεων αυξήθηκε το πρώτο 10μηνο του 2006 κατά 7,7%», πρόσθεσε ο κ. Παπαθανασίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα