1.730 στεγαστικά δάνεια για τους Ελληνες τσιγγάνους

Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2007 15:22

Με την υπογραφή ενενήντα αποφάσεων καθορισμού ανώτατου ορίου δικαιούχων δανείων σε ισάριθμους δήμους της χώρας από τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Αθανάσιο Νάκο, ενεργοποιείται η νέα διαδικασία χορήγησης δανείων για τη στεγαστική αποκατάσταση των Ελλήνων Τσιγγάνων.

Οι αποφάσεις αυτές αφορούν 1.730 δάνεια, και για την έκδοσή τους ελήφθησαν υπόψη οι διαθέσιμες εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου, τα προγράμματα οικιστικής αποκατάστασης, ο αριθμός των αιτήσεων που κατατέθηκαν στους ΟΤΑ, καθώς επίσης και τα προγράμματα απελευθέρωσης και αξιοποίησης δημόσιας έκτασης, όπως, ενδεικτικά, του Δήμου Χαλανδρίου, του Δήμου Νέας Αλικαρνασσού και του Δήμου Διδυμοτείχου.

Η νέα διαδικασία χορήγησης δανείων (Κοινή Υπουργική Απόφαση 33165/23.06.2006), μεταβιβάζει στους Δήμους της Χώρας την αρμοδιότητα καθορισμού των δικαιούχων. Ετσι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, διασφαλίζεται πλήρως η αξιόπιστη καταγραφή και αξιολόγηση μέσω αντικειμενικών κοινωνικών κριτηρίων -αριθμός προστατευόμενων μελών της οικογένειας, ύπαρξη ατόμου με αναπηρία, μονογονεϊκή οικογένεια λόγω χηρείας- των στεγαστικών αναγκών των Ελλήνων Τσιγγάνων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα