Εναρξη των εκπτώσεων στις 10 Ιανουαρίου ζητούν οι έμποροι

Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2007 16:11

Σε εκπτώσεις -επί του ταμείου- προχωρούν από τις 10 Ιανουαρίου (12 μέρες πριν από την επίσημη έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων) οι εμπορικές επιχειρήσεις του λεκανοπεδίου Αττικής, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας Παναγής Καρέλας σε συνέντευξη Τύπου, ενώ τόνισε ότι με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθεί η εφαρμογή καταχρηστικών και ατιμώρητων μεθόδων προωθητικών πωλήσεων από ορισμένες εμπορικές επιχειρήσεις.

«Δεν ζητάμε τη διεύρυνση του διαστήματος διενέργειας των εκπτώσεων αλλά τον επαναπροσδιορισμό των ημερομηνιών», ανέφερε ο κ. Καρέλας και πρόσθεσε ότι το αίτημα εξετάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Επίσης οι έμποροι της Αθήνας εκτιμούν ότι θα πρέπει να επιτραπεί η Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων μια επιπλέον Κυριακή το Δεκέμβριο και την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων - των χειμερινών και των θερινών.

Ο κ. Καρέλας γνωστοποίησε την πρόταση του Συλλόγου προς το υπουργείο Ανάπτυξης να εξεταστεί η διενέργεια των εκπτώσεων σε σταθερή ημερομηνία και με σταθερή διάρκεια, με απόφαση όμως των κατά τόπους νομαρχιακών συμβουλίων, καθώς και για την πρότασή του να χαρτογραφηθεί και να υπάρξει χωροταξικός σχεδιασμός των τουριστικών ζωνών της χώρας.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στη λειτουργία καρτέλ στο εμπόριο ένδυσης, ο κ. Καρέλας ανέφερε ότι δεν θα προσφύγει ο Σύλλογος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού (τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, δίνοντας έτσι ένα εύλογο χρόνο να ρυθμιστεί μόνη της η αγορά) αλλά γνωστοποιεί ότι η πρακτική που ακολουθούν επτά με δέκα μεγάλες εμπορικές εισαγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου, δημιουργούν πρόβλημα στη λειτουργία του ανταγωνισμού.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου δήλωσε ότι «η σχετική ρύθμιση για τις εκπτώσεις και τις προσφορές που ισχύει σήμερα είχε συμφωνηθεί με την ΕΣΕΕ και τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας» http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/01/08/1286614.htm .

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα