Αγορές: Ισχυρές απώλειες στην Ευρώπη - Ακολουθεί το αρνητικό κλίμα το Χ.Α

Ο DAX υποχωρεί 2%
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 14:10
UPD:15:08
REUTERS/STAFF

Απώλειες καταγράφει αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο βρίσκεται στις 924 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες άνω του 1%, ακολουθώντας το διεθνές αρνητικό κλίμα.

Ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται στις 499 μονάδες. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί 0,92%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης καταγράφει απώλειες 1,05%.

Στο ταμπλό τώρα, η Λάμδα υποχωρεί 3,16%, ενώ απώλειες άνω του 2% καταγράφουν Jumbo και Quest. Ήπια πτωτικά κινούνται ΑΔΜΗΕ, Titan, ΟΠΑΠ, Πειραιώς και Eurobank. Αντιθέτως, με ήπια άνοδο διαπραγματεύονται οι Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή και Σαράντης.

Αντιστοίχως, οι ευρωπαϊκές αγορές σημειώνουν βαριές απώλειες την Παρασκευή καθώς οι παγκόσμιες μετοχές έκλεισαν μια εβδομάδα αστάθειας μετά τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη νομισματική πολιτική. Οι ανησυχίες των επενδυτών εντείνονται λόγω της αβεβαιότητας στο ζήτημα της Ουκρανίας.

Ο δείκτης DAX στη Γερμανία υποχωρεί 2%. Στο Λονδίνο, ο FTSE καταγράφει απώλειες 1,22%.Ο δείκτης CAC στο Παρίσι χάνει1,84%, ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο διαπραγματεύεται στο -1,7%. Απώλειες 1,56% καταγράφει ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX600.

Οι δημοσιοποιήσεις οικονομικών στοιχείων περιελάμβαναν γερμανικούς, γαλλικούς και ισπανικούς αριθμούς ΑΕΠ τέταρτου τριμήνου, στοιχεία για τον ιταλικό πληθωρισμό και έρευνα για το επιχειρηματικό κλίμα της ευρωζώνης.

Σε αδύναμη βάση ξεκίνησε το 2022 η οικονομία της Ευρωζώνης, με τους περιορισμούς της πανδημίας να επηρεάζουν την εμπιστοσύνη και τις ενδείξεις ότι η Γερμανία μπορεί να βρίσκεται στο χείλος της ύφεσης να αυξάνονται. 

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος υποχώρησε στις 112,7 μονάδες τον Ιανουάριο, πέφτοντας σε χαμηλό εννεαμήνου, λόγω της πτώσης στους περισσότερους τομείς και στους καταναλωτές. Οι προσδοκίες για την απασχόληση μειώθηκαν για δεύτερο μήνα. 

Η οικονομία της Γαλλίας αναπτύχθηκε κατά 0,7% το τέταρτο τρίμηνο, έδειξαν τα προκαταρκτικά στοιχεία της Παρασκευής, φέρνοντας τον ρυθμό ανάπτυξης ολόκληρου του έτους σε υψηλό πέντε δεκαετιών στο 7% το 2021 μετά από συρρίκνωση 8% το 2020.

Στη Wall Street τα futures κινούνται πτωτικά, με τον Dow Jones να υποχωρεί 0,5%, και τον S&P 500 να χάνει 0,41%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα