Ελεγχοι ΥΠ.Ε.Ε. για τις άδειες χρήσης λογισμικού σε επιχειρήσεις

Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2007 13:10

Ελέγχους για τις άδειες χρήσης λογισμικού σε επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερους από 50 υπαλλήλους θα πραγματοποιήσει η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥπΕΕ) του υπουργείου Οικονομικών.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Υπ.Ε.Ε., στην προσπάθεια που καταβάλλει για την προάσπιση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και την καταστολή του φαινομένου πειρατείας από την κυκλοφορία κλεψίτυπων προγραμμάτων λογισμικού (software), ολοκλήρωσε στο τέλος του Δεκεμβρίου 2006 την διαδικασία συγκέντρωσης των εντύπων απογραφής αδειών χρήσης λογισμικού από επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερους από 50 υπαλλήλους.

Μετά την επεξεργασία των στοιχείων που υποβλήθηκαν, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις της Υπ.Ε.Ε. θα διενεργήσουν έλεγχο των επιχειρήσεων εκείνων που δεν υπέβαλαν, ή υπέβαλαν ελλειπή στοιχεία αναφορικά με τη νομιμότητα των προγραμμάτων που χρησιμοποιούν καθώς και έλεγχο των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Τέλος, θα ακολουθήσει συλλογή και έλεγχος αδειών χρήσης λογισμικού σε επιχειρήσεις που απασχολούν από 40 μέχρι 50 υπαλλήλους



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα