Έλον Μασκ: Το πιο σημαντικό νέο προϊόν της Tesla δεν είναι καν όχημα

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022 11:51
UPD:11:55
EPA/HANNIBAL HANSCHKE / POOL

Η Tesla κόντρα στα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και την αβεβαιότητα για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, περιμένει αύξηση των πωλήσεών της κατά περισσότερο από 50% το 2022. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πωλήσεις της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων έκαναν «άλμα» 71% στα 53,8 δισ. δολάρια το 2021.

Ο διευθύνων σύμβουλός της, Έλον Μασκ, έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί, ωστόσο, δεν θεωρεί τα αυτοκίνητα της Tesla το πιο σημαντικό νέο προϊόν της Tesla.  Αντίθετα, εκτιμάει ότι το ανθρωποειδές ρομπότ της εταιρείας μπορεί να είναι το προϊόν με το «μεγάλο πλεονάκτημα» στο οποίο εργάζεται η αυτοκινητοβιομηχανία και δύναται να εξελιχθεί στο πιο σημαντικό προϊόν της. 

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τα κέρδη της Tesla την Τετάρτη, ο Μασκ είπε ότι το μελλοντικό ανθρωποειδές ρομπότ της εταιρείας, με το όνομα «Optimus», είναι η «πιο σημαντική ανάπτυξη προϊόντος που κάνουμε φέτος». 

Ο Μασκ αποκάλυψε για πρώτη φορά τα σχέδια για το ρομπότ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Tesla για την Ημέρα Τεχνητής Νοημοσύνης τον Αύγουστο. Στόχος της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι το μηχάνημα να αναλάβει επικίνδυνες, επαναλαμβανόμενες, σωματικές εργασίες από τον άνθρωπο στο μέλλον. Το «Optimus», γνωστό και ως «Tesla Bot», θα λειτουργεί με το ίδιο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που τροφοδοτεί την τεχνολογία υποβοήθησης του οδηγού της Tesla, όπως ο Autopilot, είπε η Tesla.

Την Τετάρτη, ο Μασκ είπε ότι το ρομπότ «έχει τη δυνατότητα να είναι πιο σημαντικό από την επιχείρηση οχημάτων με την πάροδο του χρόνου». Πρόσθεσε ότι η πρώτη εφαρμογή για το ρομπότ πιθανότατα θα είναι στην Tesla, με τη «μετακίνηση εξαρτημάτων γύρω από το εργοστάσιο ή κάτι τέτοιο». 

Σημείωσε επίσης ότι η Tesla σχεδιάζει να έχει ένα πρωτότυπο μέχρι το 2022.

«Το θεμέλιο της οικονομίας είναι η εργασία», είπε την Τετάρτη. «Λοιπόν, τι συμβαίνει εάν δεν έχετε πραγματικά έλλειψη εργατικού δυναμικού; Δεν είμαι σίγουρος τι θα σημαίνει ακόμη και η οικονομία (όταν φτάσουμε) σε εκείνο το σημείο. Αυτό είναι το θέμα του Optimus. Άρα - πολύ σημαντικό», είπε. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα