Στερλίνα: Στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές του έτους

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022 10:25
UPD:10:28
REUTERS/Dado Ruvic

Νέες πιέσεις δέχεται σήμερα η στερλίνα, με την ισοτιμία της έναντι του δολαρίου να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές του έτους. 

Συγκεκριμένα το βρετανικό νόμισμα υποτιμάται κατά 0,35% στα 1,3407 δολάρια, με τις πιέσεις να οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο ρευστό πολιτικό σκηνικό της χώρας. 

Αν και ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε χθες από το βήμα της Βουλής πώς δεν σκοπεύει να παραιτηθεί και δεσμεύτηκε να συνεχίσει τη δουλειά του, πολλοί δεν έχουν πειστεί. Κανείς δεν ξέρει εάν θα είναι πρωθυπουργός την επόμενη εβδομάδα.  

Το σίγουρο είναι πως ενδεχόμενη ανατροπή του θα αφήσει κενό στην ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, ενδεχομένως και επί μήνες, την ώρα που οι δυτικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν την ουκρανική κρίση και η πέμπτη οικονομία του κόσμου πλήττεται από πληθωριστικό κύμα. 

Για να ξεκινήσει η διαδικασία καθαίρεσης του Τζόνσον, θα πρέπει  54 από του 359 βουλευτές των Τόρις  να απευθύνουν επιστολές μομφής προς τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Κάτι που πλέον είναι πολύ πιθανό, μετά την έναρξη έρευνας από την Σκότλαντ Γιάρντ για τα «κορονοπάρτι» στην αυλή του Τζόνσον. Ο κλοιός έχει στενέψει ασφυκτικά γύρω από τον Βρετανό πρωθυπουργό και σφίγγει σιγά - σιγά γύρω και από τη στερλίνα. 

 naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα