ΠΑΣΟΚ: Ταμείο Εργοδοτικής Αλληλεγγύης κι όχι Κοινωνικής

Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2007 15:12

«Η Κυβερνητική Επιτροπή ενέκρινε σήμερα τη δημιουργία Ειδικού Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/01/09/1287049.htm . Εχουμε να κάνουμε όχι με νομοσχέδιο αλλά με δήλωση προθέσεων, που μάλιστα έχουν αμφισβητούμενη στόχευση. Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά:

- Με την κυβερνητική πρόταση προβλέπεται η καταβολή μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών από εργοδότες. Η ενίσχυση των εργοδοτών υπερβαίνει την οικονομική στήριξη των ίδιων των ανέργων. Μάλλον θα πρέπει να μετονομάσει το Ταμείο σε Ταμείο Εργοδοτικής Αλληλεγγύης.

- Το Ταμείο υπάγεται στην πλήρη και ανέλεγκτη δικαιοδοσία του Υπουργού με ελλιπή έλεγχο των κοινωνικών εταίρων.

- Το "Νομοσχέδιο" προβλέπει ότι το Ταμείο θα χρηματοδοτηθεί από εισφορές του ΟΑΕΔ και τον κρατικό προϋπολογισμό χωρίς καμία άλλη διευκρίνιση για το ύψος και τον επιμερισμό της χρηματοδότησης.

Υπενθυμίζουμε στον Υπουργό Απασχόλησης και στην Κυβερνητική Επιτροπή πως το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει στη Βουλή πρόταση Νόμου "Για την ανασυγκρότηση περιοχών που αντιμετωπίζουν βιομηχανική κρίση". Αν δεν γνωρίζαμε τις ταξικές και κοινωνικές εξαρτήσεις της ΝΔ θα προτείναμε στην κυβέρνηση, να εφαρμόσει αυτόν τον νόμο. Θα ήταν καλύτερο από την κακοποίηση ενός μόνο άρθρου της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ, την οποία επιχειρεί», σχολίασε η Μαρία Δαμανάκη, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και Υπεύθυνη Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα