Παπαθανασίου: «Μόνο ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών θέλει προεκπτώσεις»

«Όποιος παρανομεί θα τιμωρηθεί. Ο νόμος ισχύει χωρίς εξαιρέσεις»
Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2007 16:26

Μόνο ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας θέλει να αρχίσουν νωρίτερα οι εκπτώσεις, τόνισε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την παρότρυνση του Συλλόγου προς τα μέλη του να προχωρήσουν σε προεκπτώσεις.

«Ο Πειραιάς, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας, η Θεσσαλονίκη είναι αντίθετοι να αρχίσουν νωρίτερα οι εκπτώσεις. Μόνο ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας θέλει να αρχίσουν νωρίτερα οι εκπτώσεις και προτρέπουν μάλιστα τα μέλη τους να κάνουν αυτό το οποίο μας έχουν ζητήσει να κυνηγάμε, τις προεκπτώσεις. Αυτό είναι απαράδεκτο», τόνισε σε δηλώσεις του στον Alpha 989 ο κ. Παπαθανασίου, επισημαίνοντας ότι η νομοθετική ρύθμιση του θέματος έγινε σε συνεννόηση με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και τον Εμπορικό Σύλλογο Αθήνας.

«Εμείς θα εφαρμόσουμε το νόμο και όποιος παρανομεί θα τιμωρηθεί. Ο νόμος ισχύει και όσο ισχύει θα τηρείται χωρίς εξαιρέσεις», υπογράμμισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε:

«Μέσα στα μαγαζιά μπορεί να γίνονται εκπτώσεις. Μέσα στο κατάστημα είναι δικαίωμα του εμπόρου να κάνει εκπτώσεις, αλλά οι γενικευμένες εκπτώσεις που παραβιάζουν το νόμο, ακυρώνουν το νόμο. Οι έμποροι ζητούσαν το νόμο και μάλιστα να τηρείται αυστηρά και να κυνηγάμε αυτούς που κάνουν προεκπτώσεις».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα