Tesla: Έτοιμη για ετήσια κέρδη-ρεκόρ

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 14:51
UPD:14:54
REUTERS/MATTHEW CHILDS

Ετήσιο κέρδος- ρεκόρ αναμένεται να καταγράψει η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla, μετά την αύξηση των παραδόσεων οχημάτων με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων ετών.

Η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων του Έλον Μασκ παρέδωσε πέρυσι περισσότερα από 936.000 οχήματα παγκοσμίως, αυξημένα κατά 87% από το 2020, παρά την παγκόσμια έλλειψη τσιπ  που περιόρισε την παραγωγή οχημάτων σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία. Η Tesla, όπως πολλοί από τους ανταγωνιστές της, επωφελήθηκε από τη δυνατότητα να χρεώνει περισσότερα για τα οχήματά της καθώς η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά. Η εσωτερική της τεχνογνωσία στη μηχανική λογισμικού βοήθησε επίσης στο να γίνει η εταιρεία πιο ευέλικτη καθώς αντιμετώπιζε το παγκόσμιο έλλειμμα τσιπ, αν και δεν ήταν απρόσβλητη από τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η Wall Street αναμένει, σύμφωνα με αναλυτές της FactSet, ότι η Tesla, που πέρυσι σημείωσε πωλήσεις 53 δισ. δολάρια, θα παρουσιάσει ετήσια κέρδη περίπου 5,3 δισ. δολάρια. Το 2020 η εταιρεία είχε επιτύχει κέρδη 721 εκατ. δολάρια και πωλήσεις 31,5 δισ. δολάρια. 

Παρά την έλλειψη τσιπ, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αναμένεται να αναφέρουν κέρδη από banner για το 2021. Η Tesla, όπως πολλοί από τους ανταγωνιστές της, επωφελήθηκε από τη δυνατότητα να χρεώνει περισσότερα για τα οχήματά της καθώς η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά. Η εσωτερική της τεχνογνωσία στη μηχανική λογισμικού βοήθησε επίσης στο να γίνει η εταιρεία πιο ευέλικτη καθώς αντιμετώπιζε το παγκόσμιο έλλειμμα ημιαγωγών, αν και δεν ήταν απρόσβλητη από προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Wall Street Journal



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα