Σε αλλαγές στο νομοσχέδιο για το ψωμί, η συζήτηση του οποίου άρχισε σήμερα στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής, προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.
Ο κ. Σιούφας αφαίρεσε την προϋπόθεση να υπάρχει κλίβανος παραγωγής 2000 τόνων ημερησίως προκειμένου να δοθεί άδεια λειτουργίας σε νέους αρτοποιούς, καθώς και την πρόβλεψη για εφαρμογή συστήματος διασφάλισης υγιεινής (ΗACCP), σε επιχειρήσεις αρτοποιίας που επεξεργάζονται άνω του ενός τόνου αλεύρι ημερησίως. Παράλληλα διασαφηνίστηκε η διάκριση του άζυμου άρτου από τα ενδιάμεσα προϊόντα αρτοποιίας.
Η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παίρνει ένα ακόμα μέτρο εις βάρος των καταναλωτών και υπέρ των πολυκαταστημάτων, την ίδια ώρα που οδηγεί σε κλείσιμο τα χιλιάδες αρτοποιεία, ενώ ο εισηγητής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, επισήμανε ότι το μείζον είναι η ημερομηνία παραγωγής και λήξης του ψωμιού, κάτι που κάνει το νομοσχέδιο βάζοντας τάξη στο χάος που επικρατούσε τόσα χρόνια.
ΑΠΕ-ΜΠΕ