Mizuho: Προς εξαγορά της Shinko Securities

Για να καταστεί ο τρίτος μεγαλύτερος χρηματιστηριακός οίκος της Ιαπωνίας
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2007 10:33

ΤΟΝ έλεγχο της Shinko Securities Co., θα αναλάβει η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας, Mizuho Financial Group Inc., δημιουργώντας τον τρίτο μεγαλύτερο χρηματιστηριακό οίκο της χώρας.

Η Mizuho θα ενώσει την Shinko, στην οποία κατέχει μερίδιο 26%, με το χρηματιστηριακό της σκέλος από τον Ιανουάριο του 2008, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της σήμερα προς το Χρηματιστήριο του Τόκυο. Οι μετοχές της Shinko σημείωσαν τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο μέσα σε τρία χρόνια και σε ποσοστό 9,4%, φθάνοντας στα 510 γιέν η μία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 413,7 δισ. γιέν (3,5 δισ. δολ.).

Η εταιρεία που θα προκύψει από την ένωση των δύο, θα έχει 6.194 υπαλλήλους, 97 γραφεία και περισσότερα έσοδα από την Nikko Cordial Corp., στην οποία η Mizuho κατέχει μερίδιο. Οι ιαπωνικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Mizuho και της μεγαλύτερης, Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., ενδυναμώνουν τα χρηματιστηριακά τους σκέλη για να αυξήσουν τις αποδόσεις, που υστερούν έναντι των ξένων ανταγωνιστριών τους, όπως της Citigroup Inc.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα