Ρουμανία: Στην RCS&RDS η άδεια κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς

Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2007 10:39

Η εταιρεία RCS&RDS θα είναι ο τρίτος πάροχος υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς της Ρουμανίας, καθώς η Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιών και Τεχνολογιών Πληροφορικής της χώρας (General Inspectorate for Communication and Information Technologies - IGCTI) ανακοίνωσε την παροχή της σχετικής άδειας στην εταιρεία.

Ήδη η RCS&RDS μετέφερε στους λογαριασμούς της IGCTI ποσό ύψους 10,5 εκατ. δολ., το οποίο αποτελεί το 30% του συνολικού τιμήματος που θα πρέπει να καταβάλει για την απόκτηση της άδειας.

Η άδεια είναι χρονικής διάρκειας 15 ετών με δυνατότητα παράτασης για άλλα 10 χρόνια μετά την έγκαιρη εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον πάροχο. Το συνολικό κόστος για την απόκτηση της άδειας ανέρχεται σε 35 εκατ. δολ., τα οποία θα καταβληθούν μέσω 5 ισόποσων δόσεων έως το 2012.

Υπενθυμίζεται πως η Cosmote Romania έχει προσφύγει στα δικαστήρια αμφισβητώντας τη νομιμότητα της παροχής της άδειας στην RCS&RDS. Ανάλογες άδειες διαθέτουν ήδη οι Orange Romania και Vodafone Romania με εκτιμώμενο αριθμό πελατών υπηρεσιών 3ης γενιάς 250 χιλ. η κάθε μία στα τέλη Δεκεμβρίου 2006.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα