Allianz: Υψηλότερες φέτος οι επενδύσεις του σκέλους μετοχών

Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2007 11:29

ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ της σε μετοχές σχεδιάζει να αυξήσει φέτος η Allianz SE, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ευρώπης, μετά την αποτυχημένη προσφορά για την John Laing Plc το 2006.

«Ελπίζω να επενδύσω έως 1 δισ. ευρώ (1,3 δισ. δολ.) φέτος ή τους επόμενους 18 μήνες, ανέφερε ο Thomas Puetter επικεφαλής του σκέλους επενδύσεων σε μετοχές της εταιρείας, Allianz Capital Partners, σε συνέντευξή του στο Μόναχο, συμπληρώνοντας: «Υπάρχει φημολογία ότι είμαστε πολύ κοντά στην υπογραφή δύο εμπορικών συναλλαγών και πιστεύω ότι αυτό μπορεί να συμβεί τις επόμενες εβδομάδες». Ο ίδιος αρνήθηκε να πει περισσότερα για το θέμα.

Το θυγατρικό σκέλος επενδύσεων σε μετοχές της Allianz, αποτελεί σκέλος της Allianz Alternative Assets Holding της ασφαλιστικής εταιρείας, με υπό διαχείριση κεφάλαια πλέον των 20 δισ. ευρώ. Από την απορρόφησή της το 1998 η Allianz Capital Partners έχει περισσότερες από 20 επενδύσεις συνολικού ύψους περίπου 2,4 δισ. ευρώ, είπε ο Puetter.

Η Allianz Capital Partners απασχολεί 42 ανθρώπους στο Μόναχο και το Λονδίνο και επιθυμεί να αυξήσει αυτόν τον αριθμό στους περίπου 49 φέτος. Η διοίκησή της κάνει σκέψεις για την πρόσληψη εξειδικευμένων στελεχών σε διάφορους τομείς.

Στις 16 Νοεμβρίου η Allianz απέσυρε την προσφορά της ύψους 958 εκατ. λιρών για την εξαγορά της βρετανικής κατασκευάστριας δρόμων, ξενοδοχείων και σχολείων, John Laing, μετά την προσφορά του σκέλους επενδύσεων της Henderson Group Plc, ύψους 1 δισ. λιρών Αγγλίας.

Στις 31 Αυγούστου η Allianz Capital Partners πούλησε την Four Seasons Healthcare Ltd. με έδρα τη Βρετανία, προς 1,4 δισ. λίρες στερλίνες στην εταιρεία επενδύσεων Three Delta LLP, που είχε αγοράσει τον Ιούλιο του 2004 προς 775 εκατ. λίρες .

Και ενώ ο Puetter αρνήθηκε να αναφερθεί στις αποδόσεις των επενδύσεων της Allianz Capital Partners είπε ότι το γερμανικό σκέλος ασφαλειών ζωής της Allianz θα αποφέρει τουλάχιστον 5% περισσότερο από τις ρευστοποιήσεις και ότι η εταιρεία του έχει ήδη υπερβεί προς το παρόν αυτόν τον στόχο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα