Η ΑΓΕΤ Ηρακλής μειώνει το μ/κ της κατά 29,6 δισ.

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2001 19:00
UPD:19:05

Σε κεφαλαιακή αναδιάρθρωση προχωρά η ΑΓΕΤ Ηρακλής. Για το λόγο αυτό συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση στις 18 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, η ΑΓΕΤ Ηρακλής δημοσίευσε το χρονοδιάγραμμα για την εισαγωγή στο ΧΑΑ των νέων μετοχών που προέκυψαν από τη συγχώνευσή της με τα Τσιμέντα Χαλκίδος. Η ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος για δωρεάν μετοχές θα είναι η 3η Δεκεμβρίου και η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών θα είναι η 7η Δεκεμβρίου.

Στη συνέλευση το δ.σ. της εταιρείας θα προτείνει τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 29,6 δισ. δρχ. με σκοπό την απόσβεση ζημιών προηγούμενων εταιρικών χρήσεων των Τσιμέντων Χαλκίδος.

Η έγκριση του δ.σ. του ΧΑΑ επιτρέπει την ανταλλαγή μετοχών της πρώην Τσιμέντα Χαλκίδος ΑΕ με μετοχές της νέας, μετά τη συγχώνευση, ΑΓΕΤ Ηρακλής, καθώς και την έκδοση νέων μετοχών για τους ήδη μετόχους της ΑΓΕΤ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου είναι ένα απαραίτητο βήμα για να επιτραπεί η καταβολή μερισμάτων στους μετόχους στο μέλλον και δεν μειώνει την αξία της εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι η ΑΓΕΤ έχει περάσει στον έλεγχο του γαλλικού ομίλου Lafarge, του μεγαλύτερου παραγωγού τσιμέντου παγκοσμίως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα