Alcoa: Ανοδος των μετοχών μετά τα υψηλότερα κέρδη και τις φορτώσεις

Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2007 13:06

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Alcoa Inc., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμινίου στον κόσμο, μετά την ανακοίνωσή της ότι το τέταρτο τρίμηνο τα κέρδη της αναρριχήθηκαν 60%, σηματοδοτώντας την ισχυροποίηση της ζήτησης του μετάλλου που χρησιμοποιείται στην παραγωγή κουτιών για αναψυκτικά και αεροπλάνων.

Τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν στα 359 εκατ. δολ. ή 41 σεντς ανά μετοχή από 224 εκατ. δολ. ή 26 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Alcoa. Οι πωλήσεις της αναρριχήθηκαν 20%, φθάνοντας στα 7,84 δισ. δολάρια.

Η παγκόσμια ζήτηση αλουμινίου ενδέχεται να αυξηθεί 6,3% φέτος, από την Κίνα, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης του μετάλλου στον κόσμο, σύμφωνα με την Prudential Equity Group Inc., που εδρεύει στη Ν. Υόρκη. Οι τιμές του μετάλλου διπλασιάστηκαν τα πέντε τελευταία χρόνια, ωθώντας την Alcoa να επεκτείνει την παραγωγή της από την Ισλανδία έως τη Βραζιλία.

Οι μετοχές της Alcoa σημείωσαν άνοδο 4,3%, φθάνοντας στα 29,83 δολ. η μία στις 11:19 π.μ. στη Φραγκφούρτη. Χθες έκλεισαν στα 28,52 δολ. η μία στη Ν. Υόρκη.

Το χυτήριο της Alcoa στο Fjardaal της Ισλανδίας θα αρχίσει την παραγωγή του το δεύτερο τρίμηνο και θα έχει ετήσια δυναμικότητα 344.000 τόνους. Επίσης η εταιρεία αύξησε την παραγωγή της κατά 660.000 τόνους στη μονάδα επεξεργασίας αλουμίνας στην Pinjarra της Αυστραλίας και θα αυξήσεις την παραγωγή της κατά 1,25 εκατ. τόνους στα σκέλη της στη Βραζιλία και την Τζαμάϊκα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα