Υποχωρεί η τιμή του αργού

Καθώς εικάζεται ότι αυξήθηκαν τα αποθέματα των ΗΠΑ και μειώθηκε η ζήτηση
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2007 13:18

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου, καθώς ο ήπιος καιρός στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, περιόρισε τη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης, τη στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα αποθέματα του καυσίμου θα αυξηθούν.

Κυβερνητική έκθεση των ΗΠΑ ενδέχεται να δείξει σήμερα ότι η βενζίνη και τα διυλισμένα αποθέματα στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο αυξήθηκαν για τέταρτη εβδομάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Η μειωμένη ζήτηση για θέρμανση έδωσε τη δυνατότητα στα διϋλιστήρια να παράγουν βενζίνη και ντήζελ, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου υποχώρησε έως 72 σεντς, ποσοστό 1,3%, φθάνοντας στα 54,92 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. Στις 9:16 π.μ., ώρα Λονδίνου, το αργό διαπραγματεύθηκε στα 55,33 δολ. το βαρέλι. Χθες, το αργό υποχώρησε στα 55,64 δολ. και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 15 Ιουνίου του 2005.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου υποχώρησε έως 69 σεντς, ποσοστό 1,3%, φθάνοντας στα 54,49 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο ICE Futures και διαπραγματεύθηκε στα 54,91 δολ. στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τους αναλυτές οι διυλισμένες προμήθειες των ΗΠΑ, κατηγορία που περιλαμβάνει το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντήζελ, πιθανόν αυξήθηκαν 2 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, από 135,6 εκατ. βαρέλια που ήταν πριν από αυτήν, σύμφωνα με 14 αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg. Οι προμήθειες βενζίνης μάλλον αυξήθηκαν 2,5 εκατ. βαρέλια, από 209,5 εκατομμύρια.

Τα αποθέματα του αργού πετρελαίου πιθανόν υποχώρησαν 1,5 εκατ. βαρέλια, από 319,7 εκατ. βαρέλια, μια εβδομάδα πριν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Το υπουργείο Ενεργείας των ΗΠΑ θα ανακοινώσει τα στοιχεία των εβδομαδιαίων αποθεμάτων στις 10:30' π.μ. (τοπική ώρα) στην Ουάσινγκτον.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα