ΡΑΕ: Χωρίς πρόβλημα το σύστημα παραγωγής και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 14:55
UPD:15:09
REUTERS/PHIL NOBLE

Η αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας με τις παρούσες συνθήκες που επικρατούν στο σύστημα παραγωγής και μεταφοράς ρεύματος, καλύπτεται χωρίς πρόβλημα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΡΑΕ.

Ειδικότερα, ύστερα από τις επαφές που έγιναν με τους διαχειριστές των συστημάτων μεταφοράς ρεύματος και φυσικού αερίου, η εικόνα που προκύπτει έχει ως εξής:

Είναι διαθέσιμες όλες οι μονάδες παραγωγής ρεύματος από φυσικό αέριο.

Από τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, είναι εκτός οι μονάδες Αγίου Δημητρίου 5 (η οποία μπορεί να ενταχθεί ως το τέλος εβδομάδας) Αγίου Δημητρίου 1 και Μεγαλόπολης 4 οι οποίες μπορούν να ενταχθούν άμεσα εφόσον ζητηθεί.

Σε υψηλά επίπεδα είναι και τα υδάτινα αποθέματα στους ταμιευτήρες των υδροηλεκτρικών φραγμάτων της ΔΕΗ, όπως και τα αποθέματα υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ρεβυθούσα.

Δεν αντιμετωπίζεται αυτή τη στιγμή πρόβλημα στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας ωστόσο αν υπάρξει κάποια σοβαρή βλάβη (αν για παράδειγμα καταρρεύσει πυλώνας) τότε η αποκατάσταση θα είναι πιο δύσκολη λόγω του χιονιού.

Το φορτίο αναμένεται να φτάσει σήμερα στα 8.700 μεγαβάτ, ενώ πιθανώς θα είναι ακόμη υψηλότερο το επόμενο διήμερο.

Αυτή την ώρα σημειώνονται διακοπές σε τμήματα των περιοχών Ιστιαίας (Β. Εύβοια), Νταού Πεντέλης και Μαραθώνα, ενώ αποκαταστάθηκαν οι βλάβες στην Ανθούσα και το Μαντούδι που σημειώθηκαν νωρίτερα.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα