Ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της περιφέρειας

Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2007 19:24

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) Α.Ε. υποδέχεται το 2007 με μια νέα πρωτοβουλία, το πρόγραμμα «Επιμελούμαι», το οποίο στηρίζεται στη σύμπραξη με τα Επιμελητήρια και τους Συνδέσμους της χώρας, με σκοπό να ενισχύσει την εξωστρέφεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) κυρίως της Περιφέρειας. Το πρόγραμμα θα έχει διετή διάρκεια και αποβλέπει στην ανάδειξη των τοπικών χαρακτηριστικών και προϊόντων της κάθε περιοχής καθώς και στη δημιουργία 200 νέων εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, τα Επιμελητήρια και οι επιχειρηματικοί ή κλαδικοί Σύνδεσμοι αναλαμβάνουν να ενημερώνουν τις ΜΜΕ του νομού τους ή/και τα μέλη τους για το πρόγραμμα του ΟΠΕ και να τις κινητοποιούν προς μια συλλογική και οργανωμένη συμμετοχή τους στις δράσεις του Οργανισμού, κάτω από την ομπρέλα του Επιμελητηρίου ή του Συνδέσμου τους.

Τα Επιμελητήρια και οι Σύνδεσμοι θα μπορούν να έχουν έκπτωση σε ποσοστό 5% επί του κόστους συμμετοχής σε κάθε δράση του ΟΠΕ όταν συμμετέχουν στο «Επιμελούμαι» και μόνο στο πλαίσιο δράσεων που διοργανώνει ο ΟΠΕ.

Το πρόγραμμα «Επιμελούμαι» απευθύνεται, μέσω των τοπικών Επιμελητηρίων και Συνδέσμων, στις ΜΜΕ της Περιφέρειας που δεν έχουν αναπτύξει ιδιαίτερη εξαγωγική δραστηριότητα και αποσκοπεί:

- να τις ενθαρρύνει προκειμένου να δραστηριοποιηθούν συστηματικά με τις εξαγωγές

- να τις προετοιμάσει κατάλληλα ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν παρουσία στις ξένες αγορές

- να τις υποστηρίξει ώστε με μικρό σχετικά κόστος να μπορέσουν να συμμετέχουν στις δράσεις εξωστρέφειας του προγράμματος που έχει σχεδιάσει ο ΟΠΕ

- να τις στηρίξει στο σχεδιασμό του ατομικού του πλάνου εξωστρέφειας

Οι ΜΜΕ της Περιφέρειας μέσω του προγράμματος έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στα ελληνικά περίπτερα των διεθνών εκθέσεων ανά τον κόσμο που διοργανώνει ο ΟΠΕ, να καλλιεργούν σχέσεις και συνεργασίες με αντίστοιχες επιχειρήσεις του εξωτερικού, μέσω των επιχειρηματικών αποστολών που διοργανώνει ο Οργανισμός, να προβάλλουν τα τοπικά προϊόντα σε επιλεγμένες αγορές αξιοποιώντας τις εκδηλώσεις και τα roadshows, που διοργανώνονται από τον ΟΠΕ, κλπ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα