Toyota: Πέντε νέα εργοστάσια στις ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες

Οπως μετέδωσε το Bloomberg News
Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2007 10:46

ΣΤΗ δημιουργία τουλάχιστον πέντε εργοστασίων συναρμολόγησης οχημάτων στη Βόρειο Αμερική μέσα στα επόμενα 10 χρόνια ενδέχεται να προχωρήσει η Toyota Motor Corp., που αγωνίζεται να καλύψει τη ζήτηση των οχημάτων της στις ΗΠΑ και κινδυνεύει να αντιμετωπίσει πολιτικό πρόβλημα με τις εισαγωγές της στη χώρα, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το σχέδιο, μετέδωσε το Bloomberg.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα κατασκευάσει τουλάχιστον ένα εργοστάσιο στα νοτιοανατολικά των ΗΠΑ και ένα στο Μεξικό, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επειδή η εταιρεία δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμη το σχέδιο.

Πέντε επιπλέον εργοστάσια θα ανεβάσουν τις μονάδες της Toyota στις 12 στη Β. Αμερική, περίπου τον ίδιο αριθμό εργοστασίων που θα αριθμεί η Ford Motor Co. μετά το τελευταίο κύμα παύσης λειτουργίας μονάδων της στην περιοχή. Με βάση τις τελευταίες επενδύσεις σε εργοστάσια η Toyota θα δημιουργήσει πέντε εργοστάσια, αξίας 5 δισ. δολ. και 10.000 θέσεις εργαίας.

«Πραγματοποιούμε μία εκτενή μελέτη για το 2015 τώρα», ανέφερε ο Jim Lentz, επικεφαλής των πωλήσεων της εταιρείας στις ΗΠΑ, σε συνέντευξη που παραχώρησε αυτήν την εβδομάδα στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Ντιτρόϊτ των ΗΠΑ. Ο ίδιος αρνήθηκε να αναφερθεί στο πού θα κατασκευαστούν τα εργοστάσια αυτά.

Οι πωλήσεις της Toyota στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 13% πέρυσι, φθάνοντας στ 2,54 εκατ. οχήματα, που ανέβασαν το μερίδιο αγοράς της σε επίπεδα ρεκόρ και στο 15,4% από 13,3% πριν από ένα χρόνο. Η Toyota ξεπέρασε την DaimlerChrysler AG και κατέκτησε την τρίτη θέση σε πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, μετά την General Motors Corp. και τη Ford, ενώ φέτος ενδέχεται να ξεπεράσει την GM και να καταστεί η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Πέρυσι η παραγωγική δυναμικότητά της στη Β. Αμερική ήταν 1,5 εκατ. οχήματα, ενώ εισήγαγε άλλο 1,18 εκατ. οχήματα από την Ιαπωνία για να καλύψει τη ζήτηση. Οι εισαγωγές έσπασαν το προηγούμενο ρεκόρ 20 ετών της αυτοκινητοβιομηχανίας με το 46% των πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Οι μετοχές της υποχώρησαν 0,4%, φθάνοντας στα 7.660 γιέν κατά το τέλος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Τόκυο έναντι υποχώρησης 0,6% του δείκτη Nikkei 225.

H Toyota διαθέτει έξι εργοστάσια συναρμολόγησης αυτοκινήτων στη Β. Αμερική και ένα βρίσκεται υπό κατασκευή. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να κατασκευάσει τα μοντέλα της Camry σε μία γραμμή παραγωγής Subaru της Fuji Heavy Industries Ltd. στο Λαφαγιέτ της Ιντιάνα των ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα