Μetro: Αύξηση των πωλήσεων το τρίμηνο από την αγορά καταστημάτων

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2007 11:22

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 10% σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο του 2006 τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης της Γερμανίας, Metro AG, μετά την κίνηση της εταιρείας να αγοράσει υπερκατάστημα στην Πολωνία και τα γερμανικά καταστήματα της Wal-Mart Stores Inc.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 18,4 δισ. ευρώ (23,8 δισ. δολ.) από 16,7 δισ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κατά μέσον όρο 10 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg προέβλεπαν ότι τα έσοδα θα διαμορφωνόντουσαν στα 18,3 δισ. ευρώ. Εξαιρουμένων των εξαγορών τα έσοδα της εταιρείας, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 7,2%.

Η Metro συμφώνησε τον Ιούλιο να αγοράσει την αλυσίδα καταστημάτων της Πολωνίας Casino Guichard-Perrachon SA, συνολικά 19 καταστημάτων, στο πλαίσιο της στρατηγικής αύξησης των εσόδων εκτός Γερμανίας, πλέον του ημίσεως. Επίσης αυτόν τον μήνα η Metro αγόρασε 85 καταστήματα της Wal-Mart για να περιορίσει την εσωτερική ανταγωνίστριά της και να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της.

Οι μετοχές της εταιρείας λιανικής πώλησης σημείωσαν άνοδο 1,61 ευρώ, ποσοστό 3,2%, φθάνοντας στα 51,25 ευρώ η μία στη Φραγκφούρτη και στις 9:18 π.μ., τοπική ώρα, διαπραγματεύθηκαν στα 2,7%, φθάνοντας στα 50,98 ευρώ η μία. Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 24% πέρυσι, αυξάνοντας τη χρηματιστηριακή της αξία στα 16,7 δισ. ευρώ.

Για το σύνολο του 2006, τα έσοδα αυξήθηκαν 7,5%, φθάνοντας στα 60 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τη Metro. Kατά μέσον όρο οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν αύξηση 7,4%. Οι πωλήσεις στο εξωτερικό αποτέλεσαν το 56% των συνολικών.

Τα ετήσια έσοδα των γερμανικών καταστημάτων της Metro αυξήθηκαν 1,9% εκ των οποίων το 1,5% προήλθε από την εξαγορά των καταστημάτων της Wal-Mart. Η εταιρεία είπε τον μήνα που πέρασε ότι σχεδιάζει να κλείσει 15 καταστήματα.

Οι λιανικές πωλήσεις της Γερμανίας μειώθηκαν απροσδόκητα για τρίτο μήνα τον Νοέμβριο, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι οι αυξήσεις των φόρων θα μειώσουν τα έσοδα των νοικοκυριών. Οι καταναλωτές δεν αύξησαν τις δαπάνες τους πριν τους φόρους, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της Metro στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα