Ανανεώνει το στόλο η Top Ships του Ευάγγελου Πιστιόλη

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 16:58
UPD:17:21

Του Γιώργου Γεωργίου
[email protected]

Την παραλαβή ενός υπερ-δεξαμενόπλοιου (VLCC) και την πώληση δύο tankers μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου ανακοίνωσε σήμερα η Top Ships, συμφερόντων του Ευάγγελου Πιστιόλη.

Ειδικότερα, η εταιρεία γνωστοποίησε ότι παρέλαβε το υψηλών προδιαγραφών και εξοπλισμένο με scrubbers, Julius Caesar, χωρητικότητας 300.000 dwt, το οποίο ναυπηγήθηκε στη νοτιοκορεάτικη γιάρδα Hyundai Heavy Industries.

Το πλοίο ξεκίνησε να λειτουργεί υπό τριετή ναύλωση με μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία, η οποία περιλαμβάνει options για διετή επέκταση. Τα συσσωρευμένα έσοδα, τα οποία αναμένεται να προσφέρει η ναύλωση, με την προϋπόθεση ότι θα ασκηθούν οι options, υπολογίζονται σε 68,8 εκατ. δολάρια. Για το 2022 μόνο, η ναύλωση εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει 12,5 εκατ. δολάρια σε έσοδα.

Η εταιρεία αναμένει την παραλαβή δύο ακόμη νεότευκτων βαποριών εντός του 2022.

Πουλά νέο τονάζ

Παράλληλα, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία για την πώληση των MR (medium range) tankers Eco Los Angeles και Eco City of Angels (χωρητικότητας 50.267 dwt και κατασκευής 2020 έκαστο). Η πώληση των πλοίων αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

Ανάλογα με το πότε θα κλείσουν τα deals, η εταιρεία αναμένει καθαρά έσοδα, μετά την αποπληρωμή χρέους, ύψους περίπου 17,5 εκατ. δολαρίων και σκοπεύει να διοχετεύσει αυτά τα κεφάλαια στο τρέχον πρόγραμμα ναυπήγησης και στην αποπληρωμή μη εξασφαλισμένης χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η Top Ships διαχειρίζεται 12 tankers. Σημειώνεται ότι η εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο εταιρεία πούλησε αρκετά πλοία μέσα στο 2021. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα