Intel: Επενδύει 20 δισ. για εργοστάσιο μικροτσίπ

Αναμένεται να δημιουργηθούν 3.000 θέσεις εργασίας
Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 14:14
UPD:14:15
Reuters/ANDREW KELLY

Η εκτίναξη της ζήτησης για ψηφιακά προϊόντα και η μεγάλη έλλειψη σε μικροεπεξεργαστές παγκοσμίως ενθαρρύνουν τις εταιρείες ημιαγωγών να αυξήσουν τις επενδύσεις τους με στόχο την ενίσχυση της παραγωγής. Η Intel σχεδιάζει να επενδύσει τουλάχιστον 20 δισ. δολάρια για την ανάπτυξη νέας γραμμής παραγωγής στο Οχάιο, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το νέο εργοστάσιο θα μπορούσε να χτιστεί κοντά στο Κολόμπους του Οχάϊο και θα δημιουργήσει 3.000 μόνιμες θέσεις εργασίας. Θα έρθει δε να προστεθεί στο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας, που υπερβαίνει τα 100 δισ. δολάρια. Πρόκειται για μία κίνηση η οποία «κουμπώνει» και στην ευρύτερα προσπάθεια των ΗΠΑ να ενισχύσουν την τοπική παραγωγή μικροτσίπ, προκειμένου να περιορίσουν την εξάρτησή τους από το εξωτερικό. 

«Η πανδημία της Covid-19 έριξε φως στο πόσο ευάλωτη είναι η αλυσίδα εφοδιασμού στον τομέα ημιαγωγών» σχολίασε ο Λευκός Οίκος. 

Πέρυσι η Intel ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει μεγάλες επενδύσεις για την παραγωγή ημιαγωγών σε Αριζόνα και Νέο Μεξικό, ενώ επιδιώκει να ενισχύσει αισθητά και την παραγωγή της στην Ευρώπη. 

Ανάλογες είναι οι κινήσεις και της νοτιοκορεατικής Samsung, που πέρυσι ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει περισσότερα από 205 δισ. δολάρια σε ορίζοντα τριετίας, καθιστώντας την παραγωγή ημιαγωγών προτεραιότητα. Μάλιστα αποκάλυψε επένδυση 17 δισ. δολαρίων στο Τέξας. Η ταϊβανέζικη TSMC, η κορυφαία παραγωγός μικροτσίπ στον κόσμο, θα επενδύσει το ποσό - ρεκόρ των 100 δισ. δολαρίων μέσα στα επόμενα τρία χρόνια για να ενισχύσει την παραγωγή της. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα