Αποχωρεί το Wred από την Trastor

Σε συζητήσεις βρίσκεται το fund με την Τράπεζα Πειραιώς
Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 07:44
UPD:07:49

Από την έντυπη έκδοση

Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected]

Την αποχώρηση του επενδυτικού κεφαλαίου Wred LLC από το μετοχικό της κεφάλαιο ανακοίνωσε χθες η Trastor ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας).

Για την πώληση του ποσοστού του (52,1%) το Wred (όχημα της Varde Partner) βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον επίσης μέτοχο της Trastor, την Τράπεζα Πειραιώς. Η υπογραφή της σχετικής μεταξύ τους συμφωνίας αναμένεται άμεσα.

Η παραπάνω εξέλιξη ήταν αναμενόμενη καθώς είθισται ένα επενδυτικό κεφάλαιο να αποχωρεί από μια επένδυσή του έπειτα από 5 χρόνια (η Wred εισήλθε στην ΑΕΕΑΠ το 2016, όταν η Πειραιώς ήταν υποχρεωμένη να αποεπενδύσει από εταιρείες που δεν είχαν δραστηριότητα στο βασικό της αντικείμενο). Το ενδιαφέρον είναι τώρα τι θα πράξει με την Trastor η Πειραιώς καθώς πλέον θα βρεθεί και πάλι να ελέγχει το 96,7% της εταιρείας (η Trastor δημιουργήθηκε με ακίνητα της Πειραιώς από την ίδια την τράπεζα). Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πειραιώς θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της Trastor για τη διαχείριση ακινήτων που βρίσκονται στην κατοχή της, διατηρώντας την σε καθεστώς ΑΕΕΑΠ επωφελούμενη από τη χαμηλότερη φορολογία που απολαμβάνουν οι εταιρείες αυτές. Ωστόσο, είναι και υποχρεωμένη να κάνει δημόσια πρόταση για το περίπου 3% που είναι σε διασπορά. Σε δεύτερο χρόνο εκτιμάται ότι θα αναζητήσει επενδυτές για να μειώσει εκ νέου το ποσοστό της, με δεδομένο ότι θα τη διατηρήσει στο ΧΑΑ.

Η Varde Partners συμμετέχει από το 2017 και στη θυγατρική της Lamda Development, Lamda Malls, με ποσοστό 31,7%. Πληροφορίες χθες ανέφεραν ότι το επενδυτικό κεφάλαιο συζητά την αποχώρησή του και από τη Lamda Malls, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώθηκε από τη Lamda.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα