Κρυπτονομίσματα: Νέες μαζικές ρευστοποιήσεις - Σε χαμηλό 5μηνου το Bitcoin

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 07:09
UPD:09:17
REUTERS/Benoit Tessier

Τα κρυπτονομίσματα βυθίστηκαν την Παρασκευή οδηγώντας το Bitcoin σε χαμηλό πενταμήνου, εν μέσω απομάκρυνσης των επενδυτών από το ρίσκο. 

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα υποχώρησε έως και 7,4%, στα 38.261 δολάρια, ενώ το δεύτερο στην κατάταξη Ether υποχώρησε κάτω από τα 3.000 δολάρια. Τα ψηφιακά token συνολικά έχουν χάσει περίπου 1 τρισ. δολάρια σε αξία από Νοέμβριο. Οι πτώσεις που κατέγραψαν τα δύο μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα εξαφάνισαν συνολικά περίπου 140 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίησή τους, σύμφωνα με στοιχεία της CoinMarketCap.

Οι πιέσεις που δέχονται τα κρυπτονομίσματα είναι ενδεικτικές της τάσης απομάκρυνσης των επενδυτών από το ρίσκο, η οποία υποκινείται από την προοπτική αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ.

Το απότομο sell-off ήρθε επίσης μια ημέρα αφότου η ρωσική κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε προσχέδια προτάσεων που θα απαγορεύσουν όλες τις συναλλαγές και την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων σε έναν από τους μεγαλύτερους κόμβους κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

«Το Bitcoin και η ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων υπόκεινται στις ιδιοτροπίες των μακρομεταβλητών», έγραψαν οι αναλυτές στρατηγικής της Fundstrat Digital Asset Research, Σον Φάρελ και Γουίλ Μακεβόι. 

 Πτώση σημείωσαν και άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το Binance Coin, το Cardano και το Solana.

Το Bitcoin έχει εκτιναχθεί τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, σημειώνει μεταπτώσεις κατά τη διάρκεια της ασταθούς περιόδου για τις παγκόσμιες αγορές. Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να έχει υπερτετραπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια και σύμφωνα με την ελβετική τράπεζα Seba θα «εκτιναχθεί» στα 75.000 δολάρια.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα