Τσιτουρίδης: Ετος ενίσχυσης της απασχόλησης των νέων το 2007

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2007 15:44

Ως ιδιαίτερα θετικό χαρακτήρισε το έργο που γίνεται στον ΟΑΕΔ ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στην έδρα του Οργανισμού και τις συζητήσεις για το πρόγραμμα του 2007 με τον διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Βερναδάκη.

Ο υπουργός Απασχόλησης υπογράμμισε ότι η ανεργία στο τρίτο τρίμηνο του 2006 μειώθηκε στο 8,3% και κάλεσε όλες τις πλευρές και ειδικότερα την αντιπολίτευση να μην αμφισβητούν τα στοιχεία και τις μεθόδους μέτρησης, που παραμένουν αναλλοίωτες από την εποχή που η ανεργία υπολογιζόταν πάνω από το 11%.

Ο κ. Τσιτουρίδης χαρακτήρισε το 2007 ως έτος ενίσχυσης της απασχόλησης των νέων. Για κάθε νέο, είπε, που θα τελειώνει τη βασική εκπαίδευση και θα μένει εκτός αγοράς εργασίας, θα προσφέρεται μέσα σε ένα εξάμηνο μια ευκαιρία απασχόλησης ή επαγγελματικής κατάρτισης.

Ο υφυπουργός Απασχόλησης Γεράσιμος Γιακουμάτος έκανε λόγο για «πόλεμο κατά της ανεργίας» με την καθοριστική συμβολή του ΟΑΕΔ. Σημείωσε ότι μεγάλο τμήμα των καταρτιζόμενων στα διάφορα προγράμματα τελικά κατακτά μόνιμη απασχόληση και υπογράμμισε τη σημασία της μηχανοργάνωσης του Οργανισμού και την εξέλιξη των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) σε υπηρεσίες «μιας στάσης» (one stop shops).

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Βερναδάκης δέχθηκε ότι η ανεργία των νέων ξεπερνά το 16% και δήλωσε ότι στόχος του Οργανισμού είναι να προσφέρεται μία τουλάχιστον ευκαιρία σε 40.000 νέους κάθε χρόνο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα