Σημαντική άνοδος στη Σοφοκλέους

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2007 17:51

ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ανάκαμψη παρουσίασε σήμερα το επενδυτικό κλίμα στη Σοφοκλέους. Σύμφωνα με αναλυτές, στην αφύπνιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος συνέβαλαν η βελτίωση του κλίματος στις διεθνείς αγορές, τα θετικά σχόλια της Moody's για την ελληνική οικονομία και η απόφαση για αύξηση - μαμούθ του μετοχικού κεφαλαίου της Marfin Financial Group.

Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 4.562,6 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,22%. Ενδοσυνεδριακά αναρριχήθηκε μέχρι τις 4.574 μονάδες.

Σημαντική αύξηση παρουσίασε και η συνολική αξία των συναλλαγών, η οποία ανήλθε σε 554,04 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 37,7 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Η μετοχή της Marfin Financial Group σημείωσε άνοδο κατά 4,6% κλείνοντας στα 52,3 ευρώ. Σημειώνεται ότι η εν λόγω μετοχών άνοιξε με κέρδη 10%.

Ανοδο πάνω από 6% σημείωσε και η Marfin Popular Bank, ενώ η Εγνατία Τράπεζα έκλεισε με κέρδη 2,08%.

«Η άνοδος της Marfin Financial Group οφείλεται στις πολύ υψηλές προσδοκίες των επενδυτών για την μελλοντική πορεία του ομίλου ενόψει των σχεδίων του για τεράστια αύξηση του μετοχικού του κεφαλαίου για να χρηματοδοτήσει την επέκτασή του στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης», δήλωσε στο Reuters κ. Νίκος Γαλούσης, επικεφαλής ανάλυσης στην Κάππα Χρηματιστηριακή.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα