Ήπια άνοδος στο Χ.Α. - Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 14:03
UPD:14:04
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με επιφυλακτική άνοδο κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στις 953 μονάδες, έχοντας ξεπεράσει το ψυχολιγικό όριο των 950 μονάδων. Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει κέρδη 0,21%.

Στο ταμπλό τώρα η Τέρνα Ενεργειακή κερδίζει άνω του 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Βιοχάλκο, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ. 0,72% κέρδη σημειώνει αυτήν την ώρα η Alpha Bank. Η Eurobank υποχωρεί 0,74%, η η ΕΥΔΑΠ χάνει 1,85%.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ήταν αβέβαιες την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές έδειχναν να απομακρύνουν τις ανησυχίες για τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό.

Ο DAX ενισχύεται 0,15, ενώ με οριακές μεταβολές κινείται το Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Απώλειες 0,15% καταγράφει ο CAC στο Παρίσι, ενώ κέρδη 0,44% σημειώνει ο FTSE MIB. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX600 κερδίζει 0,12%.

Οι παγκόσμιες αγορές έχουν επικεντρωθεί στην αύξηση των αποδόσεων και των κερδών των αμερικανικών ομολόγων αυτή την εβδομάδα. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό είναι επίσης στο επίκεντρο. Την Τετάρτη, τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Βρετανία έδειξαν ότι ο ρυθμός πληθωρισμού εκτινάχθηκε σε υψηλό 30 ετών τον Δεκέμβριο φθάνοντας στο 5,4% με το υψηλότερο ενεργειακό κόστος, την αναζωπύρωση της ζήτησης και τα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού να συνεχίζουν να ανεβάζουν τις τιμές καταναλωτή.

Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό κυριάρχησαν στις αγορές σε όλο τον κόσμο τους τελευταίους μήνες και οι επενδυτές είναι νευρικοί σχετικά με την πορεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για αύξηση των επιτοκίων και αυστηροποίηση της υπερβολικά χαλαρής νομισματικής πολιτικής της εποχής της πανδημίας.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα