Βρετανία: Δύο στα τρία νοικοκυριά αναφέρουν υψηλότερο κόστος ζωής

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 13:20
UPD:13:26
REUTERS/Toby Melville

Περίπου δύο στους τρεις στη Βρετανία έχουν αναφέρει υψηλότερο κόστος ζωής, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία που υπογραμμίζουν τον αντίκτυπο στα νοικοκυριά του αυξανόμενου πληθωρισμού.

Το μεγαλύτερο μέρος, ή το 87%, από το 66% σε μια έρευνα από τις 6 έως τις 16 Ιανουαρίου των οποίων το κόστος αυξήθηκε τον περασμένο μήνα κατηγόρησε τις τιμές των τροφίμων ως αιτία, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας την Πέμπτη.

Άλλοι «έδειξαν» την πίεση στους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας και των τιμών των καυσίμων καθώς ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε σε υψηλό 30 ετών τον Δεκέμβριο.

Τα δεδομένα του ONS, τα οποία συλλέγουν εβδομαδιαίες πληροφορίες από τρίτους για να παρέχουν πιο έγκαιρη ένδειξη της οικονομικής δραστηριότητας από τα τυπικά μέτρα, αποκάλυψαν ότι η κατανάλωση βελτιώθηκε στις αρχές Ιανουαρίου μετά από πτώση τον προηγούμενο μήνα, καθώς οι μολύνσεις Covid-19 άρχισαν να μειώνονται.

Ο μέσος όρος επταήμερης εκτίμησης των καθισμένων στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες την εβδομάδα έως τις 17 Ιανουαρίου, στο 93% του επιπέδου την αντίστοιχη εβδομάδα του 2020.

Πηγή: Financial Times



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα