Gas Negara: Καθυστέρηση λειτουργίας αγωγών, απώλειες ρεκόρ των μετοχών

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2007 09:23

ΕΞΙ μήνες θα καθυστερήσει η έναρξη της λειτουργίας του αγωγού κλειδί της PT Perusahaan Gas Negara, της μεγαλύτερης εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρείας ενεργείας της Ινδονησίας. Οι μετοχές της σημείωσαν ρεκόρ απωλειών.

Η Gas Negara θα καθυστερήσει τη μεταφορά αερίου μέσω του αγωγού της από τη Νότια Σουμάτρα στα δυτικά της Ιάβας έως τον Σεπτέμβριο αντί του Μαρτίου που είχε προγραμματιστεί, δήλωσε σήμερα σε τηλεφωνική του συνέντευξη ο πρόεδρος της εταιρείας Sutikno. ¶λλη σύνδεση του αγωγού που είχε προγραμματιστεί να λειτουργήσει τον περασμένο Νοέμβριο θα αρχίσει τη λειτουργία του τον Μάρτιο. Ο Sutikno επικαλέστηκε για την καθυστέρηση τα προβλήματα αγοράς γης.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν έως 23%, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι η καθυστέρηση της λειτουργίας του αγωγού θα επηρεάσει αρνητικά τα κέρδη της Gas Negara φέτος.

Οι αγωγοί που τροφοδοτούνται από τις πηγές που διαχειρίζεται η ConocoPhillips και η κρατική εταιρεία PT Pertamina, αναμένεται να διπλασιάσουν τις πωλήσεις της Gas Negara σε αέριο, στο πλαίσιο της κάλυψης της ζήτησης από τις βιομηχανίες, σύμφωνα με δήλωση του πρώην προέδρου της εταιρείας τον Νοέμβριο.

Οι μετοχές της Gas Negara υποχώρησαν έως 2.250 ρουπίες, φθάνοντας στις 7.400 ρουπίες η μία, ποσοστό 2,8% στο Χρηματιστήριο της Τζακάρτα. Στο μέσον της συνεδρίασης διαπραγματεύθηκαν στις 7.550 ρουπίες η μία. Η πτώση τους περιόρισε τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας στα 34 τρισ. ρουπίες (3,7 δισ. δολ.).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα