EMI: Απομάκρυνση δύο υψηλόβαθμων στελεχών, καθώς μειώνονται οι πωλήσεις

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2007 10:43

ΔΥΟ υψηλόβαθμα στελέχη της απομάκρυνε η EMI Group Plc, η τρίτη σε μέγεθος δισκογραφική εταιρεία στον κόσμο, ενώ προβλέπει χαμηλότερα έσοδα μετά τις χαμηλότερες πωλήσεις που πραγματοποίησε την περίοδο των εορτών.

Ο Alain Levy θα φύγει μετά από πέντε χρόνια στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή του σκέλους EMI Music και ο David Munn, αντιπρόεδρος του σκέλους επίσης θα φύγει. Ο πρόεδρος Eric Nicoli θα αναλάβει τη θέση του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή της εταιρείας και θα έχει άμεση ευθύνη του σκέλους μουσικής, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Οι μετοχές της ΕΜΙ υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου ενός έτους, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι τα έσοδα από τη μουσική ενδέχεται να μειωθούν έως 10% στο σύνολο της χρήσης εξ αιτίας της αδύναμης αγοράς την περίοδο των Χριστουγέννων και των λίγων εκδόσεων άλμπουμ το δεύτερο εξάμηνο.

Τα έσοδα της εταιρείας, στης οποίας τους καλλιτέχνες περιλαμβάνονται οι Coldplay και Robbie Williams, μειώθηκαν.

Οι μετοχές της ΕΜΙ υποχώρησαν έως 26,75 πένες, ποσοστό 10%, φθάνοντας στις 237,75 πένες ανά μετοχή και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 8 Μαρτίου. Πριν από σήμερα, οι μετοχές σημείωσαν απώλειες 12% και από τότε που έθεσε τέλος στις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Permira Advisers LLP στις 14 Δεκεμβρίου. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα έτος που σχέδια εξαγοράς της εταιρείας ναυαγούν.

Η EMI έχει δύο σκέλη: Την EMI Music, το σκέλος ηχογράφησης μουσικής και την EMI Music Publishing, η οποία διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών. Σήμερα η εταιρεία είπε ότι το σκέλος των δικαιωμάτων συνεχίζει να έχει ανάλογες των στόχων του επιδόσεις.

Η EMI ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ζημίες για το πρώτο εξάμηνο, λέγοντας ότι οι πωλήσεις μειώθηκαν εξ αιτίας του χαμηλού αριθμού νέων άλμπουμ το δεύτερο εξάμηνο, χαμηλότερου από τον συνηθισμένο. Το δεύτερο εξάμηνο περιελάμβανε την έκδοση άλμπουμ τουRobbie Williams, του Keith Urban και του Norah Jones.

Οι καθαρές ζημίες το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου ήταν 30,6 εκατ. λίρες στερλίνες, έναντι κερδών 36,7 εκατ. λιρών (αναθεωρημένα στοιχεία) πριν από ένα χρόνο. Τα έσοδά της μειώθηκαν 6,1%, φθάνοντας στα 867,9 εκατ. λίρες στερλίνες.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις μουσικής το πρώτο εξάμηνο του έτους μειώθηκαν 4%, αποτέλεσμα της μείωσης 10% των φυσικών πωλήσεων, που περιορίστηκαν από τις πωλήσεις ψηφιακής μουσικής, ανακοίνωσε τον Οκτώβριο η International Federation of the Phonographic Industry.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα