Και σήμερα πτώση η Wall Street- Σε φάση διόρθωσης ο Nasdaq

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 23:42
UPD:23:50

Συνεχίστηκε και σήμερα η πτώση στην Wall Street, με τις απώλειες του Nasdaq από το ιστορικό υψηλό της 19ης Νοεμβρίου 2021 να υπερβαίνουν πλέον το 10%, γεγονός που επιβεβαιώνει και επίσημα ότι βρίσκεται πλέον σε φάση διόρθωσης (Φάση διόρθωσης έχουμε όταν ένας δείκτης υποχωρεί 10% και άνω από το ιστορικό υψηλό του). 

Οι επενδυτές συνεχίζουν να ρευστοποιούν τις μετοχές τεχνολογίας, εν μέσω ανησυχιών ότι τα επιτόκια θα αρχίσουν να αυξάνονται σύντομα στις ΗΠΑ..

Ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq υποχώρησε 1,15%, ο Dow Jones  έκλεισε επίσης με σημαντικές απώλειες 1% ή 340 μονάδες χαμηλότερα, διαμορφούμενος στις 35.028,65 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 τερμάτισε στις 4.532,76 μονάδες, με απώλειες 0,97%.  

Oι μετοχές του δείκτη μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 κατέγραψαν απώλειες 1,6%, κλείνοντας σε χαμηλό 52 εβδομάδων. Οι μετοχές πάντως ταλαντεύθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης μεταξύ απωλειών και κερδών, για να κυριαρχήσει τελικά η καθοδική τάση και οι μετοχές να κλείσουν στα χαμηλά της ημέρας.  

Η νέα άνοδος των ομολογιακών αποδόσεων άσκησε πιέσεις στην αγορά, μία τάση που συνεχίζεται από τα τέλη του προηγούμενου έτους, καθώς οι επενδυτές αναπροσαρμόζονται στην προοπτική πιο επιθετικών επιτοκιακών αυξήσεων από την Φέντεραλ Ριζέρβ. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς άγγιξε το 1,9% στην αρχή της συνεδρίασης, το υψηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2019, για να «μαζέψει» λίγο αργότερα στο 1,85%, αφού είχε ξεκινήσει το έτος στο επίπεδο του 1,5%. «Οι επενδυτές ανησυχούν ότι τα υψηλότερα επιτόκια και οι πιο σφιχτές συνθήκες χρηματοδότησης θα συμπιέσουν τις αποτιμήσεις», αναφέρει αναλυτής της Cresset Capital. 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα