Carrefour: Aπώλειες των μετοχών, μετά τη μείωση των πωλήσεων το δ' τρίμηνο

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2007 11:30

ΠΤΩΤΙΚΑ - τα μέγιστα σε τρία χρόνια – κινήθηκαν οι μετοχές της Carrefour SA, της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης της Ευρώπης, καθώς οι πωλήσεις της στη Γαλλία διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.

Οι μετοχές της υποχώρησαν 2,07 ευρώ, ποσοστό 4,4%, φθάνοντας στα 44,70 ευρώ η μία στις 9:15 π.μ. στο Παρίσι (τοπική ώρα), όπου εδρεύει η εταιρεία. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη υποχώρηση των μετοχών από τον Ιανουάριο του 2004 και κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο.

Χθες η Carrefour ανακοίνωσε, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου – ότι οι πωλήσεις το τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκαν 2,8% φθάνοντας στα 23,5 δισ. ευρώ (30,4 δισ. δολ.) χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών για πωλήσεις 24,1 δισ. ευρώ.

Οι συνολικές πωλήσεις στα καταστήματα της εταιρείας που λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος, υποχώρησαν 1,5%, ανακοίνωσε χθες η Carrefour, με αμετάβλητα έσοδα στην Ιταλία και την Ταϊβάν.

Οι πωλήσεις της Carrefour στη Γαλλία, τη μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας, αυξήθηκαν 0,8%, υστερώντας των προβλέψεων των αναλυτών για αύξηση 3%.

Οι μετοχές της Carrefour σημείωσαν άνοδο 16% το 2006 και είχαν τη δεύτερη χειρότερη επίδοση μεταξύ των εννέα μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Food Retailers Index. Πριν από σήμερα οι μετοχές από τον Οκτώβριο του 2006, σημείωσαν απώλειες περίπου 10%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα